Atklāj Dainas Dagnijas gleznu izstādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Daina Dagnija
Daina Dagnija Foto: publicitātes

11. maijā galerijā «MuseumLV» (Andreja Pumpura iela 2) Rīgā durvis vērs mākslinieces Dainas Dagnijas personālizstāde «Dzīve mākslai. Māksla dzīvei».

Daina Dagnija ir leģendāra un nozīmīga personība gan Latvijas, gan pasaules vizuālas mākslas kontekstā - daļu sava radošā mūža māksliniece pavadījusi ASV. Viņas mākslā savijies nacionālais kolorīts ar pasaules mākslas tendencēm vairāku gadu desmitu garumā. 2017. gadā Daina Dagnija atzīmēja 80 gadu jubileju. Retrospekcija aptvers Dainas Dagnijas radošo dzīvi no ASV radītiem jaunības laiku darbiem līdz pēdējo gadu darbiem, kas tapuši Rīgā.

Dainas Dagnijas retrospekcijas ideja ir stāstīt par radošas personības likteni laikmeta griežu kontekstā. Būtisks Dainas Dagnijas ieguldījums Latvijas kultūrā ir nacionālā mīta interpretācija vizuālajā mākslā. Tautasdziesmu, buramvārdu un latviešu tautas vēstures tēma caurvij Dainas Dagnijas mākslu gadu desmitu garumā visdažādākajos stilistiskajos griezumos.

Dainas Dagnijas darbs
Dainas Dagnijas darbs Foto: publicitātes

Ekspozīcija veidota hronoloģiski, vecāko darbu māksliniece gleznojusi 16 gadu vecumā, būs apskatāmi arī jaunākie darbi.

Ieeja bez maksas.

www.facebook.com/galerijamuseumlv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu