Ventspilī koncertēs apvienība «Son Lux» no ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar pirmo un vienīgo koncertu Latvijā 29. septembrī Ventspilī, teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē viesosies komponista Raiena Lota (Ryan Lott) vadītā apvienība «Son Lux» no Amerikas Savienotajām Valstīm.

«Son Lux» ir mūziķa un komponista Raiena Lota grandiozais ārpus žanru sapnis. Filmu, teātra, dejas un arī mūzikas komerciāliem nolūkiem autoram no Losandželosas to kopš iepriekšpēdējā albuma «Bones» izdzīvot palīdz divi ņujorkieši – ģitārists Rafiks Batia (Rafiq Bhatia) un bundzinieks Īans Čangs (Ian Chang). Proti, pirms vairāk nekā desmit gadiem Lota aizsāktais solo projekts nu nostabilizējies kā trio. Katrs no māksliniekiem ir arī mūzikas autors, producents un izpildītājs, turklāt, ar vienam no otra atšķirīgu, bet vienlīdz aizrautīgu pieeju muzicēšanai un improvizācijai. Sākotnēji pārpasaulīgās, uz sevi projicētās tēmas R. Lota tekstos trijotnes pēdējā albumā «Brighter Wounds» aizstājušas dziļi personīgas – albuma materiāla tapšanas laikā Raiens piedzīvoja gan sava dēliņa piedzimšanu, gan sava tuva drauga zaudēšanu. Tiesa, «Son Lux» joprojām rada elektroniskās popmūzikas, savādnieku soul mūzikas un bezkompromisu eksperimentu pilnu jūkli, kuru ar citiem sajaukt vai kādos žanru rāmjos ievietot ir grūti.

Savulaik, ar 2008. gadā klajā nākušo albumu «At War With Walls & Mazes», Raiens Lots pieteica «Son Lux» kā solo projektu. Akadēmiski skolotais mūziķis jau no sākta gala nebija mierā ar iegūtās izglītības un vispārpieņemto uzskatu uzspiestajiem ierobežojumiem un pat vienatnē savas kaudzes dažādu notāciju skiču raudzīja pārvērst digitālos orķestros. Sekojošajos «We Are Rising» un «Lanterns» Lots, joprojām saglabājot radošo galavārdu un autorību, pieaicināja virkni viesmākslinieku un turpināja ieviest virkni jaunu skaņu. Pēdējais no minētajiem izpelnījās ne tikai sajūsmu starp klausītājiem un atzinību no kritiķiem, bet pievērsa «Son Lux» daiļradei vairākus amata brāļus un māsas. Albumā atrodamos skaņdarbus savējos semplēja (izmantoja motīvus no tiem) vairāki populārās mūzikas mākslinieki, bet Lorde dziesmu «Easy» izpildīja savos koncertos.

Gadu gaitā «Son Lux» domubiedru loks ir turpinājis plesties. Lai saucam franču mākslinieku ar pseidonīmu «Woodkid» (skat. iespaidīgo kopīgo uzstāšanos «Le Sinfonietta de Lausanne» pavadībā Montrē festivālā pirms diviem gadiem), Mozu Samniju (Moses Sumney), Olgu Bellu (Olga Bell), «yMusic» un citus, ar kuriem krustojušies R. Lota un kolēģu ceļi. Raiens savulaik kopā ar Sufjanu Stīvensu (Sufjan Stevens) un «Serengeti» pat nodibinājis repa, hipohopa un tautas mūzikas grupu ar nosaukumu «Sisyphus»!

Pēc lielākoties izpārdotiem koncertiem uzreiz pēc «Brighter Wounds» iznākšanas gada ievadā, «Son Lux» atgriežas Eiropā, lai vasarā sniegtu vairākas festivālu performances, bet rudenī – apmeklētu iepriekš neiepazītas vietas un klausītājus. Ventspilī gaidāms trijotnes pirmais un līdz šim vienīgais koncerts Latvijā.

Biļetes uz «Son Lux» koncertu 29. septembrī teātra nama «Jūras vārti» Jaunajā zālē no ceturtdienas, 26. aprīļa, plkst. 12:00 būs nopērkamas «Biļešu Serviss» tīklā. Tikai pirmās 50 biļetes pieejamas par ļoti īpašu cenu – 10.00 EUR.

sonluxmusic.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu