Leonam Krivānam - 80

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no muzeja arhīva

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 21. aprīlī plkst. 18 būs iespēja tikties ar aktieri Leonu Krivānu, lai brīvā, atraisītā sarunā kopā ar viņa ģimeni un kolēģiem atskatītos uz dažādiem notikumiem teātrī, kino, televīzijā un ikdienas dzīvē.

Leons Krivāns 1962. gadā beidza Dailes teātra III studiju un kopā ar Olgu Dreģi, Lidiju Pupuri, Ilzi Vazdiku, Jāni Filipsonu un citiem iekļāvās plašajā ansamblī, atveidojot visdažādākos raksturus. Pamazām atklājās Leona Krivāna spēja veidot spilgtus raksturus, režisori akceptēja viņa izcilo humora izjūtu un reizē ar Frīda tēlu populārajā «TV pirts» raidījumā aktierim «… sāka dot tikai jokdaru lomas. Un skatītājiem bija grūti pieņemt viņu nopietnās lomās. – Jā, kādu brīdi es it kā zaudēju. Pagāja labs laiciņš, kamēr skatītāji sāka mani pieņemt arī citās lomās,» - grāmatā «Savu lomu advokāts» atzīst L. Krivāns. Izcils bija viņa Kontrabasists P. Zīskinda monoizrādē «Kontrabass», kas savā ziņā apliecināja aktiera talanta daudzpusības iespējamību. Pēdējos gados L. Krivāns skatītājus priecēja J. Jurkāna «Dzīvīte, Dzīvīte» un Ē. Hānberga «Pirmā grēka līcis» un «Plikie un pusplikie» uzvedumos, kuros satikās un dažādus raksturus atveidoja Dailes teātra vecmeistaru ansamblis. 2018. gada 27. martā aktieris Leons Krivāns ir kļuvis par Atzinības Krusta ordeņa virsnieku.

Leons Krivāns
Leons Krivāns Foto: no muzeja arhīva

Biļešu cenas: pieaugušajiem EUR 2.00, skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 1.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu