Ingmārs Līdaka dzīvnieku saplēstās rokas iet dakterēt pie veterinārārstiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februāra beigās ievēlētais Rīgas Zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka (51), kurš jaunā amata dēļ atteicās no deputāta mandāta, sarunā ar žurnālu «Vakara Ziņas» pastāstīja, ka viņam sakostās un saskrāpētās rokas bieži nācies apkopt nevis slimnīcā, bet gan pie zoodārza veterinārārstiem.

«Es ļoti daudzus gadus esmu braucis uz Latvijas skolām ar pieradināto dzīvnieku grupu. Taču arī pieradinātam dzīvniekam reizēm kaut kas var sagriezties galvā, un viņš iekodīs vai ieskrāpēs arī savam labākajam draugam. Reiz neprasmīgi baroju mazo ronēnu, un nu pirkstā ir palikusi rēta, kā arī šis pirksts vairs nelokās. Taču jāatzīst, ka dzīvnieku kodumi daudz mazāk sāp par cilvēku kodumiem,» izdevumam atklāja zoologs.

Kā jau ziņots, Līdaka zoodārzā sāka strādāt 1989. gadā kā Izglītības un informācijas nodaļas lektors un jaunākais zinātniskais līdzstrādnieks, bet 1992. gadā kļuva par nodaļas vadītāju.

Tajā pašā gadā viņš sācis veidot sižetus televīzijas raidījumiem, piemēram, «Vides fakti», «Zoooāze» un citiem. 2014. gadā Līdaka izdevis grāmatu «Zoodārzs manā pagalmā». Viņš ir vairāku mācību filmu autors un operators.

2001. gadā Līdaka tika ievēlēts Rīgas domē, bet 2006. gadā viņu ievēlēja 9. Saeimā, taču zoologs turpināja piedalīties zoodārza darbībā līdz pat 2014. gadam kā Rīgas Zooloģiskā dārza atbalsta biedrības valdes loceklis.

Kā vēstīts, pērn novembrī pēc 22 gadus ilgas karjeras Zooloģiskā dārza vadību atstāja tā valdes priekšsēdētājs Rolands Greiziņš. 1995. gadā viņš kļuva par zooloģiskā dārza direktora pienākumu izpildītāju, gadu vēlāk - par direktoru un kopš 2004. gada pildīja valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Pašlaik Zoodārzu vadīt turpina valdes locekļi Edgars Vītols un Uldis Želubovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu