Rīgā skanēs Džako Pestoriusam veltīta programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

7. aprīlī kino «Splendid Palace» konkursa «Riga Jazz Stage 2018» ietvaros ar veltījuma programmu basģitāristam Džako Pestoriusam (Jaco Pastorius) «Tribute to Jaco» uzstāsies brazīliešu mūziķis Mišels Pipokinja (Michael Pipoquinha).

Talantīgais basģitārists 13 gadu vecumā burtiski «uzspridzināja» internetu ar saviem mājās ierakstītiem mūzikas video. Brīnumbērna tehniskā meistarība un dabiskais lirisms pārsteidza mūzikas pasauli. Viņa stils, Brazīlijas elektrificēta mantojuma caurausts, apvieno ārkārtīgi augstu slepa tehnikas prasmi, mežonīgus grūvus, sarežģītas melodijas un harmonijas izpratni.

«Es sāku ar akustisko ģitāru. Man vienmēr patika melodiskums un Brazīlijas grūvs kā elektriskās, tā arī akustiskās ģitārās. Savu tehniku es attīstīju, klausoties Baden Powell un citus ģitāristus, tādus kā Joe Pass un Pat Metheny. Tas man palīdzēja uz basa vienlaicīgi spēlēt melodiju un ritmu. Mana snieguma ideja ir aizkustināt cilvēkus ar savu mūziku, lai viņi aiziet prieka pilni un ar sajūtu, ka mūzika dziedē dvēseli,» tā Mišels.

Tagad, 21 gadu vecumā, Mišels ir gatavs vērienīgam sniegumam mūzikā. Kopā ar Sandro Haick viņš ir ierakstījis kritiķu augsti novērtēto Brazīlijas instrumentālās mūzikas albumu «Nosso Mundo». Novembra beigās klajā nācis viņa pirmais albums «Lua» ar paša sacerētām kompozīcijām.

«Rīgas Ritmi 2016» mūziķis jau sniedza spožu koncertu un kā īpašais viesis uzstājās kopā ar Džeimsu Morisonu (James Morrison) un Latvijas Radio Bigbendu. Tad arī radās ideja par Mišela sadarbības turpināšanu. Jaunais projekts godina vienu no visu laiku labākajiem basģitāristiem Džako Pestoriusu (Jaco Pastorius).

www.rigajazz.lv.

Abonements uz visiem konkursa koncertiem pieejams «Biļešu serviss» kasēs un www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu