Viņai garšo pīrāgi un no latviešiem mantojusi rezervētību: intervija ar Lauru Rizoto

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pedro Cantizani/Facebook

Viena no šā brīža aktuālākajām Latvijas dziedātājām ir Laura Rizoto (Laura Rizzotto), kura pārstāvēs mūsu valsti «Eirovīzijas» dziesmu konkursā Lisabonā, Portugālē. Sarunā ar TVNET Laura pastāstīja iepriekš nedzirdētus faktus par savu ģimeni, kā arī to, vai viņa sevi vairāk izjūt kā latvieti vai brazīlieti.

TVNET: Tu dzīvo Ņujorkā. Ar ko nodarbojies ikdienā?

Laura Rizoto: Esmu profesionāla mūziķe un iztiku pelnu, rakstot dziesmas, uzstājoties un pasniedzot vokālās nodarbības.

Cik daudz tu zini par savām saknēm Latvijā? Vai vari pastāstīt ko vairāk par savu ģimeni?

Mana vecmāmiņa ir dzimusi Liepājā un uzaugusi Rīgā. Viņa kopā ar ģimeni pameta Latviju neilgi pirms padomju okupācijas Otrajā pasaules karā. Pēc pāris uzturēšanās gadiem bēgļu nometnē Francijā, viņi emigrēja uz Brazīliju. Mana vecmāmiņa ieprecējās Rizoto (Rizzotto) itāļu izcelsmes ģimenē. Mans tētis ir gan Latvijas, gan Brazīlijas pilsonis, bet mana mamma ir portugāļu izcelsmes brazīliete.

Tā bija visnotaļ veiksmīga sakritība, ka nolēmi iesniegt dziesmu «Supernovā». Kā izdomāji apmeklēt Latviju?

Jā, tas bija negaidīts notikumu pavērsiens! Ar ģimeni plānojām apmeklēt Latviju 2018. gadā uz Latvijas simtgades svinībām, Dziesmu un Deju svētkiem, kā arī apciemot radiniekus, kuri pārcēlās no Riodežaneiro uz Rīgu. Kad meklēju informāciju par mūsu ceļojumu, es nejauši atradu ziņu, ka tiek rīkota «Supernova», tāpēc nolēmu iesniegt savu jaunāko dziesmu «Funny Girl». Es priecājos, ka dziesma tika izvēlēta, lai pārstāvētu Latviju Eirovīzijā, īpaši šogad, kad svinēsim 100 gadu jubileju.

Pašreiz tu esi Ņujorkā. Nosauc vienu lietu, kas tev patīk tajā pilsētā un šeit, Rīgā!

Man patīk, ka abas pilsētas ir ļoti kosmopolītiskas un tām ir tik daudz vēstures. Kad es pastaigājos pa Manhetenas un Vecrīgas ielām, jūtos kā filmā!

Vai tev ir kāda mīļākā vieta Rīgā? Ko tu domā par mūsu virtuvi?

Man ļoti patīk Vecrīga un skati uz Daugavu. Man garšo latviešu pīrādziņi, biezpiens, piparkūkas un smalkmaizītes.

Un ko tu domā par pašiem latviešiem? Vai sevi vairāk izjūti kā dienvidnieci?

Es esmu ļoti draudzīga un man patīk iepazīties ar jauniem cilvēkiem, bet mana personība ir rezervētāka nekā vairumam brazīliešu. Tas, iespējams, ir tāpēc, ka man ir latviešu saknes.

Man šķiet, ka liela ietekme uz cilvēku garastāvokli ir saulei.

Ņujorkieši, piemēram, šķiet priecīgāki un daudz ekstravertāki vasarās nekā ziemās. Auksts laiks var būt nomācošs, tomēr tas arī stimulē vairāk pievērst mūsu uzmanību dvēseles meklēšanā, kas var iedvesmot radīt ko radošu.

Kā tev klājas ar latviešu valodas apgūšanu?

Viss ir procesā. Esmu laimīga, ka varēju atrast labāko latviešu valodas pasniedzēju Ņujorkā, kurš ir neticami izpalīdzīgs.

Kad atgriezīsies Latvijā? Vai tev jau ir kādi citi plāni, izņemot gatavošanos «Eirovīzijai» un atbildēšanu uz žurnālistu jautājumiem?

Es atgriezīšos Rīgā 22. martā. Paralēli aizņemtajam «Eirovīzijas» grafikam es uzstāšos pāris džeza koncertos VEF kultūras pilī un Mežotnes pilī Bauskā. Es esmu viena no četriem džeza vokālistiem, kas izraudzīti pārstāvēt Latviju gaidāmajā «Riga Jazz Stage» aprīļa sākumā, kas notiks «Splendid Palace». Vēl es piedalīšos radošajā nometnē un uzstāšos pāris privātos pasākumos Rīgā.

Es redzēju tavos sociālajos tīklos, ka tev ļoti patīk dejot. Vai mēs redzēsim jaunas deju kustības tavā «Eirovīzijas» priekšnesumā?

Iespējams! Es ļoti vēlos satikt savu horeogrāfu Latvijā, līdzko atgriezīšos Rīgā!

•When was the last time you did something for the first time?•

A post shared by Laura Rizzotto (@laurarizzotto) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu