LNSO kamermūzikas ciklā stīgu kvartets ar DJ Monsta un Laimu Jansoni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

15. martā plkst. 19.00 Lielajā ģildē notiks koncerts «DJ Monsta un kokles simfoniskais faktors», kur kopā ar stīgu kvarteta mūziķiem Ilzi Kirsanovu (I vijole), Raimondu Melderi (II vijole), Lieni Beitāni (alts) un Dianu Ozoliņu (čells) uzstāsies LNSO pirmais obojists Egils Upatnieks, pirmais tubists Raivis Māgurs un divi īpaši viesi – koklētāja Laima Jansone un DJ Monsta.

Jaunajā kamermūzikas programmā Raimonda Meldera iedvesmotais LNSO mūziķu ansamblis iekļāvis libāniešu ūda virtuoza un komponista Rabiha Abū Halila «Arābu valsi» stīgu kvartetam un dīdžejam, latviešu intelektuāļa Rolanda Kronlaka «Sarunas» obojai un stīgu kvartetam un Alfrēda Šnitkes Trešo stīgu kvartetu, kurā atbalsojas renesanses laiks (Orlando di Laso sakrālā mūzika), bēthovenisks klasicisms («Lielā fūga» op. 133) un postmodernisms (monogramma DSCH).

DJ Monsta ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Viņš sadarbojies ar visdažādāko jomu mūziķiem no vācu nu-jazz meistara Renegades of Jazz un daudzpusīgākā latviešu saksofonista Denisa Paškeviča līdz pat Latvijas Radio korim un Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim (projekts «NiMo» ar Niku Gothamu). 2014. gadā Monsta kļuva par Latvijas dīdžeju čempionāta RedBullThre3Style čempionu un 2016. gadā ieguva 11. vietu DMC Online Dj pasaules čempionātā. DJ Monsta jaunākais izaicinājums ir latviešu tradicionālās tautasmūzikas projekti.

Laima Jansone savā mūzikā apvieno etnogrāfisko un elektrisko kokļu skaņas, lielu nozīmi piešķirot improvizācijai. Uzstājas Latvijā, citās Eiropas valstīs, Japānā, Austrālijā. Spēlējusi ar Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio kori, etnodžeza trio «Zarbugans». 2011. gadā uz galvenās skatuves uzstājās pasaules plašākajā world music gadatirgū WOMEX un sadarbībā ar režisoru Olafu Okonovu izdeva DVD un CD ierakstu «Sidrabs». Nominēta Lielajai mūzikas balvai 2013 kategorijā «Gada jaunais mākslinieks». Pēdējo gadu spilgtākie notikumi ieraksts ar Renāru Kauperu, sadarbība ar grupu «Astro’n’out», uzstāšanās ar Fēru salu dziedātāju Eivoru un kopā ar DJ Monsta izveidotā koncertprogramma «Zeme».

Koklētāja Laima Jansone muzicē koncerta
Koklētāja Laima Jansone muzicē koncerta Foto: Evija Trifanova / LETA

Sekojot daudzu citu nozīmīgu Eiropas kultūras institūciju praksei, kopš šīs sezonas LNSO dāvā iespēju jauniešiem un studentiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms LNSO vakara koncertiem iegādāties neizpirktās biļetes par īpaši draudzīgu cenu – viena biļete maksās 5 EUR.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu