Līga Rimšēviča: Neticu, ka Ilmārs varētu izspiest kādam kaut ko

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kukuļņemšanas skandālā aizdomās turētā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča (52) bijusī sieva Līga Rimšēviča (51) sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» pastāstīja, ka, viņasprāt, notiekošais ir «labi plānota klasiska melnā PR kampaņa» un bijušais dzīvesbiedrs ir nevainīgs.

«Neticu, ka Ilmārs varētu izspiest kādam kaut ko, jo tā vairāk ir uz kāda cita gribas realizēšanu vērsta darbība. Tas neatbilst viņa psiholoģiskajam tipam. Ilmārs visās situācijās ir līderis, vadītājs. Viņš var dot padomus, bet neveiks pakalpojumus. Vismaz man ir grūti to iedomāties. [..]

Šis mūsu ģimenei ir ļoti smags periods, un nezinām, kas vēl būs jāsagaida. Taču - lai kas tas arī būtu, mēs noteikti to pārdzīvosim!» izdevumam atklāja Līga.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320. panta 4. daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par «ABLV Bank» darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un «Norvik» banku. Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar «Trasta komercbanku», ko gan KNAB, gan Rimšēviča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

Latvijas Bankas prezidentam ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts. Šo ierobežojumu dēļ viņš nevar pildīt Latvijas Bankas prezidenta pienākumus un apmeklēt ECB padomes sēdes.

Rimšēvičs ir vairākkārt paziņojis, ka ir nolēmis neatkāpties no amata. Viņš arī solījis vērsties ES Tiesā saistībā ar aizliegumu apmeklēt ECB padomes sanāksmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu