Aktrisei un režisorei Indrai Rogai apaļa jubileja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

8. martā režisore un Valmieras teātra mākslinieciskā vadītāja Indra Roga (50) svin skaistu jubileju. Šovakar viņa kopā ar ansambli un skatītājiem to svinēs, piedaloties izrādē «Muiža kaņepēs». Arī TVNET sveic talantīgo mākslinieci!

««Bij mūža gaita tikko pusē spēta, Kad atģidos es mežā, tumsā tītā,» tā Dante Aligjēri savā «Dievišķajā komēdijā» ar ģēnija vieglumu un precizitāti divās rindās iezīmē cilvēka izjūtas, ieejot briedumā. Liels posms ir paveikts ar jaunības aizrautību un nezināšanas enerģiju. Tas ceļš nu ir aiz muguras. Kāds tas ir uz priekšu? Indra Roga ir ļoti tālu aizgājusi no tā skuķēna baltā kleitiņā un nomītos vecāko brāļu zābakos, kāda viņa uzreiz un uz palikšanu ienāca latviešu teātrī, nospēlējusi traģisko Kediju leģendārajā Daugavpils teātra izrādē «Vājprātīgā stāsts, pilns niknuma un trokšņa». Taču palikušas vismaz divas lietas, ko trakajos Daugavpils teātra gados Indrā un viņas biedros no tiem laikiem – Vilī Daudziņā, Ģirtā Krūmiņā, Artī Robežniekā – ielicis uz palikšanu viņu skolotājs Pēteris Krilovs: spēcīgā koncentrēšanās darbam un augsti ideāli. Viņi ir un paliek lielu ideālu mākslinieki – jebkuros laikos, jebkurā teātrī, jebkurā pozīcijā. Ar tādiem cilvēkiem nav viegli,» tā teātra kritiķe Edīte Tišheizere.

Daudz laimes!

Ar Oļģertu Kroderu
Ar Oļģertu Kroderu Foto: Publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu