«Supernova» dalībnieks Kalderauskis ieskaņo jaunu Marhileviča dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau otro gadu pēc kārtas populārās interneta vietnes «Draugiem.lv» radošā komanda rīko dzejas konkursu «Dzeja no sirds», kurā var piedalīties ikviens portāla lietotājs. Konkursa patrons ir Guntars Račs, kurš no šajā gadā iesūtītajiem 724 darbiem izvēlējās 10 labākos, no kuriem viens arī šogad pārtapis par dziesmu. Jaunu dziesmu radīt piekrita komponists Uldis Marhilevičs, kuram tika nosūtīti desmit labākie darbi, no kuriem viņš izvēlējās dzejoli «Ja ļausi».

Liels bija konkursa organizētāju pārsteigums, kad izrādījās, ka arī šogad uzvarējusi iepriekšējā gada laureāte Sandra Grīnberga.

Gan iepriekšējā, gan arī šā gada dziesmas ierakstu studijā producēja pieredzējušais producents un dziesmu aranžētājs Gints Stankevičs. Iedziedāt jauno dziesmu piekrita jaunais un daudzsološais dziedātājs Toms Kalderauskis, kurš pazīstams kā kinoteātra biļešu kontrolieris, kurš jau vienu reizi ir piedalījies LTV dziesmu konkursa «Supernova» atlasē, aizcīnoties līdz pat finālam.

Draugiem Group runasvīrs Jānis Palkavnieks: «Šis ir draugiem.lv gada sirsnīgākais pasākums, jo cilvēki sacenšas ar to, ka nāk no sirds - dzeju. Liels paldies konkursa patronam Guntaram par jauno talantu iedrošināšanu un komponistam Uldim Marhilēvičam par noticēšanu - kas zina, iespējams, šis ir pirmais, bet nav pēdējais viņu kopdarbs.»

Toms Kalderauskis: «Ulda Marhilēviča darbība ir atstājusi daudz paliekošu vērtību latviešu mūzikā, un man ir milzīgs lepnums un gods daļu no komponista pasaules nodot tālāk klausītājiem. Bija prieks sastrādāties un uzklausīt padomus, kas man ir ļoti noderīgi! Esmu ļoti pateicīgs par šo unikālo iespēju un par to, ka biju īstajā laikā un vietā!»

Guntars Račs: «Esmu priecīgs par jebkuru iespēju atklāt jaunus talantus. Domāju, ka šī ir ļoti laba iespēja visiem, kuri raksta dzeju, sasniegt savus lasītājus un nu jau arī klausītājus. Ar nepacietību gaidu nākamo gadu, kad varēšu lasīt un vērtēt jauno, vēl plaši nezināmo autoru darbus. Tajos ir daudz patiesu emociju.»

Dziesmas videoversijas autors ir DJ Dween.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu