Filmu «Paradīze '89» noskatījušies jau vairāk nekā 8000 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā nedēļā pirmizrādi piedzīvojušo pašmāju filmu «Paradīze '89» noskatījušies vairāk nekā 8000 cilvēku, informēja filmas komunikācijas konsultante Aleksa Spriņģe.

Laika posmā no 23. februāra līdz 26. februārim filma tika demonstrēta 17 vietās visā Latvijā un teju visi seansi tika izpārdoti. Kopumā filma tiks izrādīta 161 vietā visā Latvijā.

Kā ziņots, Pasaules pirmizrādi filma piedzīvos 19. martā Zviedrijas festivālā «BUFF International Film Festival», informē Spriņģe. Dišleres filma iekļauta arī Norvēģijas festivāla «Kristiansand International Children's Film Festival» programmā, un tiks izrādīta 26. aprīlī.

Filmas režisore Madara Dišlere iepriekš sacīja, ka filma ir meitenes pieaugšanas stāsts 80.gadu beigās, kuras stāsts attīstās caur sadzīvi un ikdienišķiem notikumiem. Politiskais fons filmā ir jūtams, bet stāsta centrā ir bērns, kas tiek nostādīts situācijā, kurā viņš ir neziņā par pasauli.

Vasaras brīvlaikā divas māsas no Rīgas brauc uz laukiem pie māsīcām, kuru māte darbojas Tautas frontē. Sakarā ar to, ka māte iesaistās šajā kustībā, un ir šķīrusies no vīra, meitenes nonāk situācijā, kurā viņas ir vienas pašas. «Stāstam attīstoties, Paula sāk šaubīties par saviem vecākiem, jo viņa nezina, kas pēkšņi var notikt arī viņas ģimenē. Viņa, nonākot attiecīgā vidē, lietas sāk interpretēt - kā jau bērns. Jautājums ir par to, kā bērni vienatnē bez vecāku skaidrojuma saskata pasauli un interpretē notikumus,» filmas scenārija vadlīniju aprakstīja Dišlere.

Režisore skaidroja, ka ideja par šāda veida filmas veidošanu viņai ienāca prātā pirms četriem gadiem, taču sākotnēji tā bija plānota kā īsfilma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu