Elīna Maligina: Nebiju gaidījusi šādu Valērija bērnu rīcību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina 22. februārī mantas aprakstīšanas un mantojuma masas apzināšanas laikā vīna pagrabā atklājusi, ka dārgie alkoholiskie dzērieni aizstāti ar lētiem, ziņo žurnāls «Privātā Dzīve».

«Salīdzinājumā ar to, ko es tur kādreiz biju redzējusi, un zinot, kādas tradīcijas attiecībā uz augstvērtīga alkohola lietošanu bija mūsu ģimenē, skats bija bēdīgs. Piemēram, ļoti dārgu kolekcijas vīnu pudeļu vietā bija novietotas lielveikalā pirktas... Bet lai jau tiek. [..]

Valērija vecāko meitu attieksme mani aizskar. Nebiju gaidījusi šādu Valērija bērnu rīcību. Neturu ļaunu prātu, bet nesaprotu,» izdevumam atklāja Elīna.

Savukārt atraitnes pārstāvis Mārtiņš Krieķis «Privātajai Dzīvei» pastāstīja, ka Elīnas un Valērija kopīgā māja «iet postā»: «Sienas nolijušas, telpaugi sažuvuši, neviens par tiem nerūpējas. Bezjēdzīgi tiek tērēta elektroenerģija. Piemēram, dienā, kad bijām uz terases, secinājām, ka tur novietotajā džakuzi ūdens tiek nemitīgi sildīts, tobrīd tas bija 42 grādus karsts.»

Kā jau ziņots, šā gada janvāra vidū nolasītais testaments paredz, ka Maligina daļas uzņēmumos AS «Olainfarm» un SIA «Olmafarm» vienādās daļās mantos viņa trīs meitas, no kurām divas ir pilngadīgas. Kā informēja «Olainfarm» pārstāvis, valdes loceklis Salvis Lapiņš, atbilstoši testamentam mantinieki turpmāko piecu gadu laikā nedrīkstēšot atsavināt vai dāvināt mantotās uzņēmumu daļas.

Elīna Maligina šajā testamentā nav minēta. Ņemot vērā, ka abus vienoja laulības saites, viņai kā aizgājēja sievai atbilstoši likumam ir tiesības pretendēt uz sev neatņemamo mantojuma daļu, kuras viņa nolēmusi izmantot.

Februāra sākumā Jūrmalas pilsētas bāriņtiesa par decembrī aizsaulē aizgājušā zāļu ražotāja AS «Olainfarm» lielākā īpašnieka Valērija Maligina mantojuma aizgādni iecēla viņa vecāko meitu Irinu Maliginu.

Maligina vecākās meitas Irina un Nika pēc tiesas lēmuma publiski paziņoja, ka darbs pie līdzšinējo zāļu ražotāja «Olainfarm» attīstības plānu un stratēģiju izpildes turpināsies, atzīmējot, ka jau pašlaik viņas ir «Olainfarm» mazākuma akcionāres un arī turpmāk vēlas saistīt savus profesionālās darbības plānus ar «Olainfarm» un citiem uzņēmumiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Maligins mūžībā aizgāja 2017. gada decembrī 52 gadu vecumā.

Maligins tieši un ar SIA «Olmafarm» starpniecību bija lielākais «Olainfarm» īpašnieks. Maliginam pilnībā piederošajai «Olmafarm» piederēja 42% «Olainfarm» akciju, bet Maliginam tiešā veidā - 26% akciju.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā. 2017. gada deviņos mēnešos «Olainfarm» koncerns strādāja ar 90,384 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairāk nekā 2016. gada attiecīgajā periodā, bet grupas peļņa samazinājās par 15,1% un bija 6,598 miljoni eiro.

Laikraksta «Dienas Bizness» pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7. vietā ar 70 miljonu eiro turību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu