Kramiņš: Šova veidotāji Rizoto lobēja jau no paša sākuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Vīksne/LETA

Lielā intriga ir beigusies - pēc teju mēnesi ilgiem meklējumiem dziesmu konkursā «Supernova» tika noskaidrots, ka Latviju «Eirovīzijā» pārstāvēs Laura Rizoto ar dziesmu «Funny Girl». Kā paredz konkursa noteikumi, fināla uzvarētāju noteica skatītāju un žūrijas balsojums, tomēr vokālā pedagoga Edgara Kramiņa novērojumi ir citādāki - sarunā ar TVNET Kramiņš atklāj, ka, viņaprāt, uzvarētājs jau bijis zināms vēl pirms konkursa sākuma.

Vēloties noskaidrot Kramiņa domas par Lauras priekšnesumu un vokālo izpildījumu, Kramiņš paziņoja, ka nav skatījies «Supernovas» finālu, tomēr vokālajam pedagogam ir pamatotas aizdomas, ka Lauras uzvara bijusi zināma vēl pirms konkursa sākšanās. «Šova veidotāji izteikti viņu [Lauru Rizoto - red.] lobēja no paša pirmā brīža. Tas bija skaidrs, ka viņu veido par uzvarētāju. Man tas ir nepieņemami. Šova veidotājiem ir jārada vienādi apstākļi visiem. Šai dāmai no citiem dalībniekiem stipri atšķīrās skaņas kvalitāte un vizuālais noformējums,» savos novērojumos dalās Kramiņš.

Uz argumentu, ka šoreiz uzvarētāju noteica abi - gan žūrija, gan skatītāji, tomēr vokālais pedagogs paziņoja, ka netic skatītāju balsojuma rezultātiem. «Ja es nebūtu bijis žūrijas loceklis šovā «Jaunā talantu fabrika», es nezinātu. Šova laikā es atklāju, ka rezultātus televīzija var viltot! Man bija radušās aizdomas, un es pats savām acīm vēroju, kā tās balsis nāk. Pilnīgi viss atšķīrās!

Producentu mērķi katrreiz ir citi - «Eirovīzijas» kontekstā jālaiž tas, kurš vislabāk pārstāvēs valsti. Viss ir okei! Bet, ja to dara, tad viņiem ir pienākums paziņot skatītājiem, ka šoreiz ir vajadzīgs profesionāļa viedoklis un rezultātu lems tikai žūrija,» saka Kramiņš.

Sarunas izskaņā Kramiņš skumji nosaka, ka ir ļoti žēl, ka Latviju «Eirovīzijā» pārstāv tie, kuri nedzīvo Latvijā. «Šādus cilvēkus novērtē tad, kad viņi jau ir prom,» domās dalās Edgars.

Jau vēstīts, ka šogad «Eirovīzija» risināsies Lisabonā, Portugālē. Latvija uzstāsies otrajā «Eirovīzijas» pusfinālā 10. maijā. Kopā ar mūsu valsti otrajā pusfinālā startēs Krievija, Serbija, Dānija, Rumānija, Austrālija, Norvēģija, Moldova, Sanmarīno, Nīderlande, Melnkalne, Zviedrija, Ungārija, Malta, Gruzija, Polija, Slovēnija un Ukraina.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu