Berlīnes kinofestivāla «Zelta lāci» saņem rumāņu drāma «Touch Me Not»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Berlīnes kinofestivāla noslēguma ceremonijā sestdien festivāla galveno balvu «Zelta lāci» ieguva rumāņu režisores Adinas Pintilijes (Adina Pintilie) dokumentālā drāma «Touch Me Not».

Šī bija viena no 19 filmām, kas šogad sacentās par festivāla galveno balvu. Tā ir pētījums par seksualitāti, skaistumu un intimitāti. Filma ir Rumānijas, Vācijas, Čehijas, Bulgārijas un Francijas kopražojums.

Festivāla žūrijas «Grand Prix», kas tiek uzskatīta par Berlināles otru prestižāko godalgu, saņēma poļu režisores Malgožatas Šumovskas filma «Twarz» («Ģīmis»). Tā vēsta par vīrieti, kam pēc negadījuma veikta sejas transplantācija, un par viņa problēmām sabiedrībā.

Festivāla «Sudraba lāci» kā labākais režisors saņēma amerikānis Vess Andersons par par animācijas filmu «Isle of Dogs» («Suņu sala»), kas stāsta par 12 gadus vecu zēnu, kas meklē savu pazudušo suni.

Labākās aktrises godalgu ieguva Ana Bruna no Paragvajas par lomu režisora Marselo Martinesi fimā «Las herederas» («Mantinieces»). Bruna tēlo sievieti vecumā pēc 50 gadiem, kurai pēkšņi mainījušies finansiālie apstākļi.

Savukārt labākā aktiera balvu saņēma Antonijs Bajons no Francijas par 22 gadus veca narkomāna atveidojumu režisora Sedrika Kāna filmā «La priere» («Lūgšana»). Bajona varonis cenšas atbrīvoties no kaitīgā ieraduma.

Pērn «Zelta lāci» saņēma Ungārijas režisores Ildiko Eņedi romantiskās fantāzijas filma «Testrol es lelekrol» («Par ķermeni un dvēseli») - stāsts par pāri, kas atklāj, ka katru nakti redz vienu un to pašu sapni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu