Latvijas uzņēmēji iedvesmo un motivē rīkoties grāmatā «Kā gūt panākumus Latvijā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Klajā nākusi jauna grāmata, kas radīta ar mērķi nodot veiksmīgo Latvijas uzņēmēju pieredzi nākamajai uzņēmēju paaudzei. «Kā gūt panākumus Latvijā» ir lasāmviela gan «start-up» dibinātajiem, gan jau esošiem uzņēmējiem, gan vidusskolēniem, kam karjeras izvēle vēl tikai priekšā.

«Kā gūt panākumus Latvijā» nav tikai iedvesmas vai biznesa padomu grāmata – tas ir krājums, kas apkopo 14 reālu mūsu pašu vidū dzīvojošu cilvēku pieredzes stāstus par savas dzīves veidošanu, sekošanu aicinājumam, karjeras veiksmēm un neveiksmēm.

Grāmatas prezentācijas pasākums notika 21. februārī Draugiem Group birojā, kopā pulcējoties grāmatas autoriem Kārlim Ozolam un Laurai Vanagai-Mickevičai, grāmatas atbalstītājiem Baltic International Bank un personībām, kuru stāsti iekļauti grāmatā.

«Apkārt ir daudz iedvesmojošu cilvēku, un man ir vienmēr bijusi ļoti liela zinātkāre uzzināt par šiem cilvēkiem kaut ko vairāk,» par to, kā un kāpēc radusies grāmata, pasākumā stāstīja autors Kārlis Ozols. «Pirmajā grāmatā «Kā gūt panākumus Latvijā» vairāk atspoguļojām katras personības panākumu gūšanas vēsturi, šajā akcents tiek likts uz domāšanas veidu – par biznesu patiesībā tajā ir maz, vairāk par to, kā domāt, lai varētu veiksmīgi tādu izveidot.»

Līdzautore Laura Vanaga-Mickeviča piebilda, ka «saskarsme ar grāmatas varoņiem un arī viņu stāstu lasīšana grāmatā vairāk līdzinās vērtīgiem semināriem nekā intervijām, un tie visi kopā ļauj noticēt, ka ikviens var, ja vien iet un dara.»

Kārlis Ozols grāmatas izdošanu Latvijā pasākumā raksturoja kā dārgu hobiju, tāpēc atbalsta sniegšana šāda tipa projektam tiek novērtēta jo īpaši. Kāpēc uzņēmums Baltic International Bank patiesi tic un atbalsta panākumu gūšanu, pasākumā stāstīja bankas pārstāve Jekaterina Kuzņecova: «Ir dažādi veidi, kā motivēt cilvēkus, un es, strādājot bankā, esmu redzējusi daudzus, bet nekas nav tik efektīvs kā dalīšanās pieredzē – ar veiksmēm un neveiksmēm, izaicinājumiem un risinājumiem, ar pūlēm un panākumiem.»

«Manuprāt, nākamā grāmata varētu būt par to, kā latvietim gūt panākumus pasaulē,» uzrunā minēja Draugiem Group runasvīrs Jānis Palkavnieks. «Jau šis izdevums iezīmē to, ka mums Latvijā šādi cilvēki ir. Grāmata noteikti būtu jāiegādājas vecākiem, kuriem ir bērni vidusskolas vecumā, un jāuzdāvina tā viņiem.»

«Kā gūt panākumus Latvijā» (2018) stāstnieki: Agata Anča, Talentor Latvija vecākā partnere; Anastasija Višņakova, lidsabiedrības Primera Air komercdirektore; Artis Daugins, elektrokartingu ražošanas uzņēmuma Blue Shock Race īpašnieks; Artūrs Mednis, radošās digitālā satura mārketinga aģentūras New Black īpašnieks; Baiba Čipa Ziemele, augsta līmeņa vadītāja, Dagnija Lejiņa, start-up un tehnoloģiju festivāla Digital Freedom Festival vadītāja; Daņila Belokoņs, Crypto Baltic vadītājs un īpašnieks; Deniss Paškevičs, saksofonists, flautists, komponists, producents un skolotājs; Egils Boitmanis, pilna servisa digitālā mārketinga aģentūras Infinitum līdzīpašnieks; Ieva Treija, ģimenes uzņēmuma Gemoss īpašniece; Lauris Liberts, Draugiem Group līdzīpašnieks; Līva Jaunozola, kustības Andele Mandele vadītāja; Olga Kotova, uzņēmēja, pirmā sieviete no Baltijas, kas sasniegusi Everesta virsotni; Uldis Leiterts, Infogram un Fragmentic dibinātājs.

Grāmata pieejama grāmatnīcās visā Latvijā, kā arī elektroniski aplikācijā Fabula.

Vairāk par grāmatu www.kagutpanakumuslatvija.lv.

www.kagutpanakumuslatvija.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu