Simtgades filmu «Paradīze '89» demonstrēs 100 Latvijas novados

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Ceturtdien, 22. februārī, pirmizrādi piedzīvos pašmāju piedzīvojumu filma visu laiku bērniem «Paradīze '89». Šo simtgades filmu demonstrēs 100 Latvijas novados, iepazīstinot sabiedrību ar vasaru, pēc kuras viss bija citādi, informē Aleksa Spriņģe, «Paradīze '89» komunikācijas konsultante.

Sākot ar šo nedēļu, filma tiks rādīta 161 vietās visā Latvijā, bet lielākajās pilsētās - Rēzeknē, Cēsīs, Valmierā, Ventspilī un Liepājā - šī pirmizrāde būs sevišķi īpaša, jo tajā piedalīsies arī filmas režisore Madara Dišlere un filmas galvenās varones, daloties atmiņās par filmas uzņemšanas procesu un aizkulisēm, izaicinājumiem un sajūtām.

Pati režisore uzsver, ka šī ir ģimenes filma un iespēja iepazīstināt mūsdienu tehnoloģiju laikmeta bērnus ar laiku, kādu piedzīvoja viņu vecāki un radinieki - kādas bija viņu problēmas, intereses, ar kādām situācijām viņi saskārās un ko darīja. Viņa cer, ka šo filmu apmeklēs vairākas paaudzes kopā, tādējādi papildinot filmā redzēto ar saviem pieredzes stāstiem, padarot to vēl īstāku un patiesāku.

Jau ziņots, režisores Madaras Dišleres spēlfilma «Paradīze 89», kas stāsta par četru meiteņu piedzīvojumiem laukos «Baltijas ceļa» vasarā, pirmizrādi piedzīvos 23. februārī. Filmas scenārijs tapis, balstoties uz režisores bērnības atmiņām, un tās mērķis ir raisīt atmiņas 80. gadu bērnos un viņu vecākos, kā arī rosināt diskusijas starp paaudzēm - par Atmodas laika Latviju, par brīvību un par vasaru, pēc kuras viss bija citādi. Filma ir Latvijas un Vācijas producentu kopražojums un viena no programmas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu