Nacionālajā teātrī Matvejeva piemiņas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

13. februārī, dienā, kad Niks Matvejevs svinētu savu 60. dzimšanas dienu, Latvijas Nacionālajā teātrī notiks viņa mūzikas koncerts, kuru tā veidotāji nodēvējuši par jubilejas ballīti «Daudz laimes dzimšanas dienā, Nik!».

Kaut arī Niku Matvejevu Rīgas ielās mēs vairs nesatiekam, viņa balss dzīvo, sacerētās dziesmas skan un draugi viņu atceras.

Ar Nika vārdu saistās leģendārā grupa «Sīpoli», koris «Sindi putnu dārzs» un grupa «Jumis», radoši skaista sadarbība ar komponistu Valtu Pūci grupā «Marana» un viņa mūziklos. Niks sadarbojies ar Jāni Lūsēnu, Imantu Kalniņu un daudziem, daudziem citiem dažādu paaudžu komponistiem. Viņa kā komponista talants izpaudies «Zirgu ciklā» ar Imanta Ziedoņa dzeju, dziesmu ciklā «Piezīmes uz Indriķa hronikas malām» ar Vizmas Belševicas dzeju, dziesmām ar Ojāra Vācieša, Jāņa Petera, Aleksandra Čaka un Marata Samauska vārdiem, mūzikā daudzām dokumentālām un mākslas filmām, kā arī mūzikā teātra izrādēm.

Koncertā skanēs arī pirmatskaņojums – dziesmu cikls ar Pola Eliara dzeju «Brīvība», kas tapis vēsturiskajā 1991. gadā, bet līdz šim, bija saglabājies studijas ierakstā.

Koncertā piedalīsies Nacionālā teātra aktieri un Nika draugi, domubiedri un īpašie kolēģi - komponisti Mārtiņš Brauns, Raimonds Pauls un Zigmars Liepiņš. Skanēs Nika komponētās dziesmas un tās visiem zināmās dziesmas, ko izpildījis Niks.

Piedalās: Agnese Cīrule, Zane Dombrovska, Daiga Gaismiņa, Anna Klēvere, Kristīne Matvejeva, Uldis Anže, Raimonds Celms, Gundars Grasbergs, Mārcis Maņjakovs, Egils Melbārdis, Ivars Puga, Uldis Siliņš, Voldemārs Šoriņš, Juris Jope.

Mūziķi: Raimonds Macats, Oskars Sproģis, Artis Orubs, Vīgants Murelis, Juris Kristons, Raimonds Ozols, Normunds Šnē, Beate Matvejeva.

Režisors un scenārija autors Gundars Silakaktiņš, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa, gaismu mākslinieks Ivars Vācers, video māksliniece Linda Ģībiete, animatore Anete Matvejeva, muzikālais vadītājs Raimonds Macats, vokālā producente Zane Dombrovska, horeogrāfe Inga Krasovska, producentes Linda Helviga un Ilona Matvejeva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu