Valdis Atāls: «stukačiem esmu piedevis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arnolds Kārklis

Dzejnieks, dziesminieks, viens no padomju laika disidentiem Valdis Atāls intervijā laikrakstam «NRA» paziņojis, ka ir piedevis visiem «stukačiem» un «čekas maisi» būtu jāatstāj vēsturnieku kompetencē. «Es negribu šīs muļķu tiesas. Iznāk tā, ka mēs tiesājam suņa asti, nevis galvu,» viņš saka.

Atgādinām, ka padomju laikā Atāls par savu pretpadomju rīcību apsūdzēts un tiesāts pēc smaga kriminālkodeksa panta.

«Rakstot grāmatu (autobiogrāfiju - red.) un pārdomājot visu savu dzīvi, es sapratu - ko Dievs mīl, to arī pārbauda. Ja runā par stukaču tēmu, es īstenībā esmu viņiem visiem piedevis. Revolūcija ir zaudēta. Varu pārņēmuši faktiski tie paši komunisti un čekisti,» viņš saka.

Pilnu interviju lasiet laikrakstā «NRA».

Valda Atāla dzīvesstāsts

Atāls uz gadu tika ieslodzīts tā dēvētās «stūra mājas» pagrabā, zināmu laiku pavadījis izsūtījumā Tālajos Ziemeļos, nometnē Labitnangu ciemā, kas atrodas uz salas Obas lejastecē.

Valdis Atāls izdevis vairākus dziesmu albumus (nesenākais - «Mājupceļš» 2016. gadā) un vienu dzejoļu un aforismu krājumu, bet pazīstams arī kā gleznotājs, mozaīku autors un kamīnu būvētājs.

nra.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu