Spānijā izmeklēs «U2» koncertu biļešu zibenīgās izpārdošanas apstākļus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas policija izmeklēs, kāpēc biļetes uz diviem gaidāmiem īru rokgrupas «U2» koncertiem Madridē tika izpārdotas gandrīz nekavējoties, liekot faniem pārmaksāt pie spekulantiem, piektdien paziņojusi valdība. «U2» paziņoja par otra koncerta rīkošanu pēc tam, kad pāris minūšu laikā otrdien tika pilnībā izpārdotas biļetes uz pirmo koncertu 20.septembrī sporta zālē «WiZink Center», kurā ir 16 000 vietu.

Uz 21. septembrī plānoto koncertu biļetes tika piedāvātas piektdien, un arī tās tika izpārdotas ļoti ātri.

Spānijas kultūras ministrs Injigo Mendess de Vigo pavēstīja, ka pēc pirmā koncerta biļešu tik ātras izpārdošanas aicinājis policiju sākt izmeklēšanu.

«Nav normāli, ka pāris minūtes pēc biļešu nonākšanas tirdzniecībā internetā neviena vairs nav palikusi,» viņš paziņoja preses konferencē.

Tas kaitē faniem, kuri pēc tam spiesti vērsties pie citiem pārdevējiem, kuri biļetes tīmeklī piedāvā «par daudz augstāku cenu».

Pērn pēc līdzīgām problēmām saistībā ar citiem koncertiem tika izveidota valdības komisija, lai izpētītu iespējas grozīt Spānijas likumus, uzlabojot cīņu pret biļešu tālākpārdošanu par daudz augstāku cenu.

Biļetes uz diviem «U2» koncertiem Madridē, kas maksāja no 35 līdz 195 eiro, interneta sludinājumu lapās tiek pārdotas pat par 500 eiro.

Varasiestādes uzskata, ka biļešu spekulanti izmanto programmatūras robotus, lai ātri iegādātos koncertu biļetes, kuras pēc tam var pārdot par uzpūstām cenām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu