Jauna izstāde - «Cilme/audums kā koncepcija un materiāls Latvijas identitātē»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izstāžu zālē «Rīgas mākslas telpa» 1. februārī plkst.17 tiks atklāta Latvijas valsts simtgadei veltīta izstāde «Cilme/audums kā koncepcija un materiāls Latvijas identitātē», informē valsts simtgades birojā.

Izstādē, kas būs aplūkojama līdz 18. martam, varēs apskatīt gandrīz piecdesmit darbus, kas veidoti dažādos medijos. Tajos tiek risināti ar tradīcijām, paradumiem, simboliem un sadzīves priekšmetiem saistīti stāsti. Ekspozīcijas darbus vieno auduma fiziska vai konceptuāla klātesamība kā viens no latviskās identitātes nesējiem, skaidroja valsts simtgades biroja pārstāvji.

Tāpat izstādes laikā plānotas dažādas izglītojošas lekcijas, radošās darbnīcas bērniem, tikšanās ar māksliniekiem, kā arī kataloga un Rolanda Brieža īsfilmas prezentācija.

Izstādē piedalās mākslinieki Aigars Bikše, Agnese Bule, Aija Baumane, Andra Gulbe, Anete Agneta Krišjanova, Anna Aizsilniece, Anna Rubene-Zīdere, Arvīds Endziņš seniors un Arvīds Endziņš juniors, Baiba Osīte, Baiba Vaivade, Barbara Ābele, Daina Dagnija, Dārta Stafecka, Diāna Janušone, Diāna Potapova un Sandra Agrita Greivule, Elīna Elere, Elīna Ģibiete, Elīna Veilande-Apine, Hardijs Lediņš, Ieva Krūmiņa, Ilze Kupča, Ingūna Levša, Jana Purmale, Jānis Bankovičs, Jānis Murovskis, Kristaps Andersons, Kristaps Ģelzis, Kristaps Priede, Lilita Bauģe, Līga Ķempe, Līga Mergina, Līga Sakse, Maija Puncule, Maija Rozenfelde, Marta Ģibiete, Mārtiņš un Laura Veļas, Olga Antipenko, Raitis Hrolovičs, Rasma Pušpure, Reinis Bērziņš, Rita Ļegčiļina-Broka, Roberts Rūrāns, Rolands Briedis, Rolands Krutovs, Rūdolfs Matīss Trops, Ūna Laukmane, Velga Vītola un Vitolds Kucins.

Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Mākslas akadēmija un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu