Kinoteātros Stīvena Spīlberga jaunākā filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos Holivudas ietekmīgākā režisora Stīvena Spīlberga jaunākais veikums – biogrāfiskā drāma «Slepenie dokumenti» («Post») ar Merilu Strīpu un Tomu Henksu galvenajās lomās.

Scenārijs filmai «Slepenie dokumenti» ir veidots, balstoties uz patiesiem notikumiem, kas norisinās 1971. gadā ASV, kad vairāku laikrakstu, tostarp «The New York Times» un «Washington Post», rīcībā nonāk Pentagona dokumenti, kas atklāj ilgstoši piesegtas nelikumības. «The Washington Post» īpašniece Katrina Greiema un galvenais redaktors Bens Bredlijs, pārvarot personīgās domstarpības, pieņem drosmīgu lēmumu publicēt valdību atmaskojošos slepenos dokumentus, par spīti toreizējā prezidenta Ričarda Niksona administrācijas draudiem izrēķināties un centieniem ierobežot preses brīvību.

Filmas biogrāfiskais stāsts, tēmas nozīme pasaules notikumu kontekstā un talantiem bagātā komanda, sākot ar izcilo režisoru Spīlbergu, spēcīgo sieviešu lomas atveidotāju Strīpu un optimistiski dramatisko Henksu, kā arī papildinājumu, ko sniedz aktieri Elisone Brī, Sāra Polsone, Metjū Rīss, Brūss Grīnvuds, Bredlijs Vitfords, noteikti garantēs baudījumu intelektuālam kino skatītājam.

«Slepenie dokumenti»
«Slepenie dokumenti» Foto: Publicitātes

Lai gan Spīlbergs un Strīpa nekad līdz šim vēl nav sadarbojušies, Spīlberga izvēle attiecībā uz Merilu Strīpu galvenajai lomai ir attaisnojusies, un kritiķi atzinīgi novērtējuši viņas īpaši izjusto atveidojamās Katrinas lomas izpildījumu. Talantīgās aktrises spēju iedziļināties katrā sīkākajā niansē atzinīgi novērtējusi arī Amerikas Kinoakadēmija, un Merila Strīpa ir nominēta «Oskara» balvai kā labākā aktrise galvenajā lomā. Ar šo nomināciju Merila Strīpa ir pārsniegusi savu iepriekšējo «Oskara» nomināciju rekordu: kopumā ir tikusi nominēta 21 reizi un saņēmusi trīs «Oskarus» - labākās aktrises vai labākās aktrises otrā plāna lomā.

Filma «Slepenie dokumenti», kopumā nominēta divām «Oskara» balvām, sešām «Zelta Globusa» balvām, astoņām «Critics Choice» un vēl daudzām citām, kur pretendē gan uz labāko scenāriju, režiju, skaņu celiņu un citām kategorijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu