Jauns džeza projekts «Jazzatomy» laiž klajā debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

18. janvārī Zirgu ielas koncertzāles telpās Kaļķu ielā 11a notiks džeza grupas «Jazzatomy» debijas diska «Colors Of Summer» prezentācija.

Kolektīvu «Jazzatomy» izveidoja divi atpazīstami džeza mūziķi - pianists Artjoms Sarvi un dziedātāja Evilena Protektore. Kolektīvā piedalās neierasts mūziķu sastāvs: tradicionāls džeza ansamblis, kas sastāv no bungām, kontrabasa, klavierēm, pūšamo instrumentu sekcijas un vokāla, integrējot tajā klasisko stīgu kvartetu, turntable mākslinieku (elektronika), Čīles tautas instrumentus, hiphopa kultūras elementus, apvienojot četras dažādas muzikālas kultūras, un tas viss arī tika iemūžināts albumā.

«Šis projekts mums ir ļoti tuvs sirdij, jo te mēs varam izpausties un eksperimentēt. Tā kā instrumentu salikums ir diezgan neierasts, tas padara komponēšanas un aranžēšanas procesu vēl izaicinošāku,» stāsta Artjoms.

2018. gada janvārī ar Valsts Kultūrkapitāla atbalstu grupa prezentēs savu pirmo CD - «Colors Of Summer», kura repertuārs ir daudzpusīgs ne tikai instrumentācijas, bet arī noskaņas ziņā. Skaņdarbus ierakstīja Ivars Ozols «Sound Division» ierakstu studijā, ar tiem ir strādājis skaņu režisors no Francijas - Luc de La Selle, bet gala skaņas apstrādi ir veicis Vladimirs Tuzovs. Albuma dizainu ir veidojis Vadims Kožins, izmantojot mākslinieces Alisas Adamsones abstraktus zīmējumus, ko viņa uzgleznoja speciāli šim projektam, smeļoties iedvesmu grupas daiļradē.

«Šis albums kļuva par vienu lielu piedzīvojumu un eksperimentu ne tikai mums, komponistiem un izpildītājiem, bet arī tiem cilvēkiem, kuri strādāja pie tā, lai mūsu mūzika nonāktu līdz klausītājam. Viens no šiem piedzīvojumiem ir sadarbība ar Luku, kurš veica skaņas apstrādi, ceļojot pa Eiropu savas programmas Euro'PA ietvaros. Tāpēc viss process nedaudz ieilga, jo dažreiz viņš ir bijis vietās gandrīz bez interneta pārklājuma un iespējas pārsūtīt materiālu, lai mēs varētu to noklausīties. Par eksperimentu kļuva arī sadarbība ar jaunu Latvijas mākslinieci Alisu Adamsoni, kura zīmēja gleznas, klausoties mūsu mūziku,» stāsta Evilena.

Pasākuma sākums - plkst. 19. Ieeja uz pasākumu par ziedojumiem.

www.facebook.com/pg/Jazzatomy

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu