Juriste Ieva Brante: Mani Vecrīgā gandrīz notrieca skandalozais uzņēmējs Gulami

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/ facebook.com/ibrante

Juriste Ieva Brante portālam TVNET pastāstīja, ka otrdien, 16. janvārī, ap deviņiem rītā guva vieglus ievainojumus Vecrīgā pie viesnīcas «Hotel Garden Palace», krītot no velosipēda, lai izvairītos no vairākos skandālos iesaistītā afgāņu izcelsmes Latvijas uzņēmēja Gulama Mohammada Gulami vadītā auto. Policijas sākotnējā versija: notikušais saistīts ar nesaprašanos velobraucējas un autovadītāja starpā.

Brante informēja, ka negadījuma brīdī brauca taisni pa ietves daļu un autovadītājs visdrīzāk vēlējās ātri nogriezties, lai noparkotu savu spēkratu, bet tādējādi aizšķērsoja viņai ceļu: «Izvairoties no sadursmes, es biju spiesta asi sabremzēt. Es kritu kopā ar sunīti Būu, kura man bija ievietota speciāli aprīkotā mīkstā velogrozā ar drošības jostu – rūpējoties par mīluli, man nācās nokrist tā, lai viņa nesavainotos, tajā pašā laikā turot riteni. Kad autovadītājs bija novietojis savu mašīnu, viņš izkāpa ārā. Mums bija grūti piecelties un es lūdzu viņam palīdzēt – viņš teica, ka pati esmu vainīga. Viņš nepalīdzēja un vienkārši aizgāja projām, iegāja viesnīcā. [..] Kad mēs piecēlāmies, viņš jau bija izgājis no viesnīcas, iekāpa mašīnā, neinteresējoties par mūsu labsajūtu, un aizbrauca prom.»

Juristei izdevies arī nofotografēt un nofilmēt, kā uzņēmējs aizbrauc projām no notikuma vietas. Pēc incidenta Brante izsauca policiju un ātro palīdzību, jo juta, ka kāja sapampst.

«Sākām rakstīt protokolu, un tad atgriezās šis automašīnas saimnieks. [..] Tad viņš sāka sniegt savus paskaidrojumus, kuri, protams, bija pretēji notikušajam. Bet man nav jākomentē viņa paskaidrojumi, tas lai paliek uz katra paša sirdsapziņas. Pretī uz ēkas atrodas arī videokameras, policija teica, ka mēģinās iegūt video. Bet, ņemot vērā, ka, izrādās, šis kungs ir ir viesnīcas saimnieks, man, protams, ir pamats aizdomām, ka kameras ieraksts būs iznīcināts. Es ļoti ceru, ka manas tiesības uz taisnīgumu šajā gadījumā uzvarēs.»

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola portālam TVNET apstiprināja, ka 16. janvāra rītā pulksten 9.37 saņemts izsaukums uz Grēcinieku ielu 28, kur noticis negadījums, kurā bijusi iesaistīta sieviete, viņai sniegta palīdzība notikuma vietā.

Valsts policijā TVNET apstiprināja, ka 16. janvārī ap deviņiem saņemts uzsaukums uz notikuma vietu Vecrīgā. Sākotnējā policijas versija par velobraucējas un autovadītāja savstarpēju nesaprašanos, kas beidzās ar sievietes kritienu no velosipēda, vēl tiks precizēta. Policija turpina noskaidrot notikušā apstākļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu