Keivs, Bono sumina ratiņkrēslā sēdošo jubilāru Šeinu Makgovanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

1980. gadu ievērojamās īru folkroka grupas «The Pogues» dziedātājs Šeins Makgovans (Shane Macgowan) pagājušā gada Ziemassvētkos, 25. decembrī, svinēja savu 60. jubileju. Šim notikumam par godu šonedēļ Dublinā sarīkots īpašs koncerts, kurā piedalījās arī vairāki ietekmīgi Makgovana draugi.

Ar savu klātbūtni Makgovana ballīti pagodināja īru kvarteta «U2» solists Bono, kurš nodziedāja klasisko «Rainy Night in SoHo», Niks Keivs, aktieris Džonijs Deps, «Primal Scream» solists Bobijs Gilespijs, Šineida O'Konora un daudzi citi.

Pats Makgovans uz skatuves tika izvests ratiņkrēslā. 2015. gadā, izejot no ierakstu studijas, viņš neveiksmīgi krita un kopš tā laika spiests pārvietoties ratiņkrēslā.

Mickey D

A post shared by Aidan Shortall (@aidanshortall) on

Īrijas prezidents, bijušais dzejnieks un kultūras ministrs Maikls Higinss pasākumā pasniedza Makgovanam balvu par mūža ieguldījumu.

Rīgā Makgovanu varējām vaigā skatīt 2004. gadā Ķīpsalas hallē.

Foto: Vida Press

«The Pogues»

Grupa «The Pogues», kuras stilu parasti raksturo kā folkpanku, tika izveidota Londonā 1982. gadā. 1991. gadā alkohola problēmu dēļ no grupas aizgāja solists Makgovans. Viņa vietu ieņēma bijušais grupas «The Clash» līderis Džo Stramers, un šādā sastāvā «The Pogues» devās vairākās koncertturnejās, līdz 1995. gadā grupas dalībnieki pašķīrās. 2001. gadā grupa atkal apvienojās, pieņemot savās rindās savulaik padzīto Makgovanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu