Paziņos pretendentus uz mūzikas gada balvu «Zelta mikrofons»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas 1. rokkafejnīcā 17. janvārī plkst.16.30 notiks mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons» nominantu paziņošanas ceremonija, informē balvas pārstāve Ilze Pleša.

Balvas pieteikumus šogad izvērtēja žūrija, kurā darbojas mūzikas kritiķi Armands Znotiņš un Klāss Vāvere, ārvalstu mūzikas nozares pārstāvji Petri Manonens un Tepo Lounemā, kultūras žurnāliste Una Griškeviča, festivāla «Summer Sound» direktore Linda Zajarska, producents un koncertu aģentūras «Forte PR» direktors Jānis Kļaviņš, SIA «Izklaides producentu grupa 7» direktors Aigars Dinsbergs un elektroakustiskās mūzikas autors Toms Auziņš, Līdzās nominantu paziņošanai pasākumā izskanēs arī muzikāli priekšnesumi.

Kā ziņots, mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta Mikrofons» šogad iesniegti 309 pieteikumi, kas ir par 43 ierakstiem vairāk nekā pērn, informē Pleša.

Lielākā konkurence šogad valda «Popmūzikas albuma» kategorijā un «Roka vai metāla mūzikas albuma» kategorijā, kur katrā uz «Zelta mikrofona» balvu pretendē 17 ieraksti. Aiz tām pieteikumu ziņā seko «Alternatīvās vai «indie pop» mūzikas albuma» kategorija ar 14 pretendentiem. Pārējās albumu kategorijās pieteikts kopskaitā 81 studijas ieraksts.

Pleša norādīja, ka šogad saņemts ievērojami lielāks skaits pieteikumu arī «Videoklipa» kategorijā - 78, iepriekšējo 66 vietā. «Dziesmas» kategorijā saņemti 62 iesniegumi, kas ir par 16 iesniegumiem vairāk nekā pērn. «Koncertierakstu» kategorijā pretendē 12 koncertu video, savukārt uz «Labāko debiju» pretendē 28 izpildītāji, kas gan ir par četriem iesniegumiem mazāk nekā iepriekšējā gadā.

Mūziķu apbalvošanas ceremonija notiks 27. februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu