Mirušā Liepiņa tēlu «Tobāgo!» pārņems Varis Vētra

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

10. janvārī Latgales vēstniecībā «Gors», 11. janvārī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» un 11. martā Dailes teātrī atkal būs iespēja noskatīties komponista Ulda Marhileviča un dzejnieces un dramaturģes Māras Zālītes traģikomisko dziesmuspēli «Tobāgo!». Nesen mūžībā aizgājušā aktiera un iestudējuma režisora Valda Liepiņa (1966-2017) vietā Sīmaņa Zaķīša lomu šajās izrādēs spēlēs aktieris Varis Vētra (atgādināsim, ka izrādes pirmajā iestudējumā, kas Dailes teātrī tika uzvests 2001. gadā, viņš spēlēja Kurzemes hercogu Jēkabu).

«Kad pēc Valda Liepiņa aiziešanas man zvanīja «Tobāgo!» komanda un lūdza, vai es varētu nospēlēt šo lomu, uzreiz nepiekritu, jo man šķita, ka ir drusku grūti divreiz iekāpt vienā upē. Taču, kad vairakkārt aprunājos ar kolēģiem un viņi lūdza, lai palīdzu nospēlēt šīs četras izrādes, nodomāju – ja jau reiz es varu palīdzēt, tad to darīšu, jo zināmā mērā tas ir mans pienākums… Saprotu arī savus kolēģus, kuri šai lomai labāk izvēlējās mani nekā cilvēku no malas, kuram tas viss būtu jāapgūst no paša sākuma. Turklāt es TV redzēju pagājušās vasaras iestudējuma fragmentus, un, to skatoties, jutos ļoti priecīgs un aizkustināts. Tāpēc ceru, ka mums viss izdosies,» saka Varis.

Savukārt aktieris Jānis Paukštello uzsver: «Tā kā esmu brīvs, varu izvēlēties, kādos projektos gribu piedalīties un kādos ne. «Tobāgo» man ir ļoti tuvs projekts; tas man ir sirdī, tāpēc tajā piedalīšos pavisam noteikti! Ļoti atvainojos tiem skatītājiem Rēzeknē, kuri mani neredzēja pagājušajā reizē, jo slimības dēļ es tur nevarēju būt, taču tagad man ar veselību viss ir kārtībā un es būšu visur.»

Lomās: Aija Dzērve, Sarmīte Rubule, Olga Dreģe, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš, Varis Vētra, Mārcis Maņjakovs, Juris Frinbergs, Indra Briķe, Madara Botmane, Andris Bērziņš u.c.

Biļetes uz izrādēm var iegādāties «Biļešu Paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu