Atceļ apsūdzības izvarošanā poļu «death metal» grupai «Decapitated»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Prokurori ASV Vašingtonas štatā piektdien atcēla apsūdzības izvarošanā un nolaupīšanā, kas bija izvirzītas visiem četriem poļu «death metal» grupas «Decapitated» locekļiem. Grupas locekļi ir bijuši aizturēti ASV, kopš kāda sieviete apgalvoja, ka tikusi grupveidā izvarota pēc pērn notikuša koncerta Vašingtonas štata Spokanas pilsētā.

Prokurori iesniegumā Spokanas apgabala Augstākajai tiesai atcēla apsūdzības grupas locekļiem, kā iemeslu minot tikai «upura labklājību». Prāva pret apsūdzētajiem bija paredzēta 16.janvārī.

35 gadus vecā grupas dalībnieka Vaclava Keltikas advokāts Stīvs Greiems pauda uzskatu, ka apsūdzības atceltas, ņemot vērā jaunus pierādījumus.

«Viņi šonedēļ dodas mājās,» Greiems teica par grupas dalībniekiem. Pārējie grupas dalībnieki ir 27 gadus vecais Mihals Lisejko, 31 gadu vecais Rafals Pjotrovskis un 30 gadus vecais Huberts Veceks.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem, sieviete paziņoja policijai, ka pēc grupas koncerta 31. augustā viņa tikusi ieaicināta grupas autobusā un grupas dalībnieki viņu izvarojuši autobusa tualetē.

Grupas locekļi tika aizturēti Kalifornijas štata Losandželosas apgabalā pēc tur 9. septembrī notikuša koncerta un tika izdoti Spokanas apgabalam.

Lietas pamatā lielākoties bija divu sieviešu liecības, ka viņas pēc izrādes pret pašu gribu tika turētas par ķīlniecēm grupas autobusā. Vienai izdevās izkļūt no autobusa, bet otra pastāstīja policijai par savu grupveida izvarošanu.

Policija slimnīcā uz šīs sievietes rokām pamanīja zilumus un nobrāzumus, kas «atbilst piespiedu aizturēšanai». Daudzi liecinieki tomēr bija redzējuši šo sievieti koncerta apmeklētāju pirmajā rindā, kur viņa tika grūstīta un šādi varēja būt guvusi šos zilumus un nobrāzumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu