Jorens no grupas «Aarzemnieki»: Neaizmirsīsim arī par Latvijas 101. gadu un tiem, kas sekos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Magda Jentgen

Latvijā dzīvojošo vācieti Jorenu mēs iepazinām pirms pāris gadiem, kad viņš kopā ar grupu «Aarzemnieki» radīja dziesmu «Paldies latiņam», kas kļuva gluži par 2014. gada himnu, jo tieši tas bija gads, kad Latvija no lata pārgāja uz eiro. TVNET aicināja Jorenu uz sarunu, lai noskaidrotu viņa Jaunā gada svinēšanas tradīcijas un to, kā viņš atceras savu pirmo gadu Latvijā.

«Gads, kurā latiņš aizgāja, bija arī mans pirmais Jaunais gads Latvijā (2013./2014.). Es atceros, ka toreiz mums gadu mijā atteica Krastmalā dziedāt «Paldies latiņam», jo dziesma bija iznākusi tikai septembrī un esot bijis par vēlu, lai iekļautu to programmā. Nolēmām taisīt zibakciju pie «Laimas» pulksteņa un dziedot gājām cauri Vecpilsētai,» tā par savu pirmo gadu Latvijā stāsta allaž pozitīvais grupas «Aarzemnieki» dalībnieks.

Dziedātājs atklāj, ka viņam nav izveidojusies viena konkrēta Jaunā gada sagaidīšanas tradīcija. Piemēram, šogad 31. decembrī viņš ar grupu «Aarzemnieki» uzstāsies kāda no Latvijas viesnīcām, kurā sniegs koncertu teju četru stundu garumā, bet pērn viņš 1. janvāri sagaidīja Vācijā.

«Vācijā lej laimītes, dzer dzirkstošo vīnu, spēlē galda spēles un pusnaktī iet ārā vērot svētku uguņošanu. Tāpat kā Latvijā! Man patīk tas maģiskais moments, kad cilvēki apmīļojas un novēl viens otram veiksmīgu Jauno gadu. Es tajā brīdī tiešām jūtu, ka tas cilvēkiem nāk no sirds un novēlējumi ir patiesi,» atklāj dziedātājs.

Uz jautājumu, ko Jorens ir apņemies īstenot nākamajā gadā, viņš pilnā nopietnībā atbild, ka vēlas kārtīgi iztīrīt dzīvokli! «No pirmā līdz trešajam janvārim neko citu nedarīšu. Es 2017. gadā savā dzīvē beidzot esmu pabeidzis visu to, ko esmu kādreiz uzsācis. Studijas pabeigtas, albums ir iznācis. Es tagad varu svaigi un priecīgi sākt kaut ko jaunu! Tātad 2018. ir vienkārši bonuss, kurā man ir visas iespējas radīt kaut ko jaunu ar saviem un manu tuvo cilvēku spēkiem,» optimisma pilns ir Jorens.

Atminoties 2014. gada Latvijas pārstāvēto dziesmu «Cake To Bake» «Eirovīzijas» dziesmu konkursā, loģisks ir jautājums, vai pa šiem gadiem dziedātājs pats ir iemācījies uzcept kūku, uz ko Jorens atbild apstiprinoši. «Savā dzimšanas dienā šogad uzcepu savu pirmo kūku - brūnīti! Bija reāli garšīgi! Uztaisīju daudz par daudz... Pēc tam bija tik daudz gabaliņu palikuši, ka es braucu uz Talsu novadu un izdalīju atlikušo kūku cilvēkiem,» par saviem eksperimentiem virtuvē stāsta Jorens. Viņam ir vienalga, kas Vecgada vakarā atrodas uz svētku galda - viņam prieku sagādā fakts, ka viņš var būt daļa no svētkiem un pacienāt citus ar kaut ko paštaisītu.

Tomēr daudzus pēc kārtīgām Jaunā gada sagaidīšanas svinībām nākamajā dienā moka galvassāpes. Dziedātājs zina vislabāko veidu, kā no tām atbrīvoties. «Tīriet dzīvokli! (Smejas.) Es domāju, ka nevajag būt pārāk stingram pret sevi. Ir jāļaujas gada sākuma burvībai! Tomēr tiem, kuriem galva nudien sāp, iesaku kefīru ar tomātu sulu, sāli, pipariem un «Tobasco» mērci. Teju Latvijas karoga krāsās! Un palīdzēs atdzīvoties!»

Jorens ikvienam TVNET lasītājam nākamajā gadā novēl godam nosvinēt Latvijas 100. dzimšanas dienu. «Lai ar visām 100 gadu svinībām neaizmirstam arī par 101. gadu un visiem pārējiem, kas vēl tikai sekos!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu