Noskaties filmu par Māri Sirmo un kori «Kamēr...»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Filmu studija «Mistrus Media», Ziemassvētkus un Latvijas simtgades gadu sagaidot, dāvina iespēju ikvienam interneta lietotājam kā Latvijā, tā ārzemēs bez maksas noskatīties dokumentālu stāstu «Pasaules skaņa» par mūzikas rašanās noslēpumu Māra Sirmā un kora «Kamēr...» izpildījumā. Filma skatāma studijas «Vimeo» kontā līdz 2018. gada 8. janvārim.

Režisoru Dāvja Sīmaņa un Ginta Grūbes dokumentālā filma «Pasaules skaņa» (2010) vēsta par mūzikas rašanās noslēpumu, ko iedvesmojis viens no pasaules labākajiem koriem «Kamēr...» un diriģents Māris Sirmais. Filmā poētiski dokumentēta unikālā sadarbības projekta «Pasaules Saules dziesmas» veidošana, Mārim Sirmajam uz kopīgu radošu darbu Latvijā aicinot 17 izcilus mūsdienu komponistus – Giju Kančeli no Gruzijas, Džonu Taveneru no Lielbritānijas, Džonu Luteru Adamsu no ASV, Ko Matsušitu no Japānas, Leonīdu Desjatņikovu no Krievijas, Dobrinku Tabakovu no Bulgārijas un citus.

Filma 'Pasaules skaņa' pilnā garumā from Mistrus Media on Vimeo.

Par studiju

Filmu studija «Mistrus Media» izveidota 2000. gadā un ir viena no vadošajām filmu studijām Latvijā. «Mistrus Media» producējusi tādas starptautiski un Latvijā zināmas filmas kā Viestura Kairiša «Melānijas hronika», Dāvja Sīmaņa filmu «Escaping Riga», Ievas Ozoliņas «Mans tēvs baņķieris», Jura Pakalniņa «Ģenerālplāns» un citas. 2018. gadā pirmizrādi piedzīvos septiņas studijas paspārnē topošas filmas, tai skaitā Dāvja Sīmaņa filma «Tēvs nakts» (filmas darba nosaukums «Puika ar suni»), Jāka Kilmī un Ginta Grūbes filma «Cilvēki no nekurienes», Kristiana Riekstiņa filma «Eva» un Ivara Selecka dokumentālā filma «Turpinājums», kas jau no 22. marta būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu