10 sabiedrībā pazīstami cilvēki, par kuriem šogad turējām īkšķus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ugunīgā Gaiļa gadā esam ne vien priecājušies par citu veiksmēm, bet arī pārdzīvojuši un turējuši īkšķus par Latvijā pazīstamu mūziķu, aktieru un citu sabiedrībā pazīstamu cilvēku veselību. Valters Frīdenbergs, Ūdrītis, Mārtiņš Egliens - šie un vēl daudzi citi šogad piedzīvojuši kāpumus un kritumus, tomēr ikvienam no viņiem mēs novēlam možu garu un stipru veselību!

 
Gunta Virkava.
Gunta Virkava. Foto: LETA

Gunta Virkava

Pirms Vecgada vakara Nacionālā teātra mājaslapā kārtējo reizi parādījās informācija, ka tautā iemīļotā izrāde «Laulāts un brīvs» tiek atcelta un teātra kasēs var atgūt naudu par biļetēm. Šī nebūt nebija pirmā reize, kad teātrim nācās ziņot ko tādu saistībā ar šo izrādi. Kā izrādās, pie vainas bijusi aktrises Guntas Virkavas (66) sliktā pašsajūta.

Daudzi izteica runas, ka tas saistīts ar aktrises aizraušanos ar alkoholu, tomēr pati Virkava šādas runas kategoriski noliedz, sakot, ka viņai ir augsts asinsspiediens.

Guntas vārds joprojām nav atrodams nedz teātra štata, nedz ārštata aktieru vidū.

 
Ainars Virga.
Ainars Virga. Foto: LETA

Ainars Virga

Gada sākumā medijus pāršalca ziņa, ka mūziķim Ainaram Virgam (53) steidzami nepieciešama operācija.

Pats mūziķis izdevumam «Privātā Dzīve» atklāja, ka viņa veselība nav pasliktinājusies alkohola lietošanas dēļ. Viņš ar nožēlu pauž, ka no šā stereotipa laikam nekad netikšot vaļā, tomēr tā ir viņa pagātnē. «Februārī būs divi gadi, kopš nedzeru,» janvāra sākumā sacīja Virga.

Pēc Virgas vārdiem, viņu piemeklējušas negantas muguras sāpes. «No ģitāras spēlēšanas mugurkauls ir saliecies uz vienu pusi. Viens mans plecs ir aptuveni 15 centimetrus augstāks par otru,» «Privātajā Dzīvē» sacīja Virga.

 
Mārtiņš Egliens.
Mārtiņš Egliens. Foto: LETA

Mārtiņš Egliens

Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens (40) kopš pērnā gada vidus bija nozudis no teātra skatuves un talanta cienītāju acīm - aktieris uzturējās Jūrmalas rehabilitācijas iestādē, lai cīnītos par savu veselību, - Mārtiņu bija piemeklējušas nopietnas muguras problēmas un Laima slimība.

Aktierim veiksmīgi izdevās izķepuroties, un jau kopš februāra viņš ir dzīvesprieka pilns un turpina priecēt arī teātra apmeklētājus.

 
Foto: LETA

Gundars Lintiņš

Viens no pašmāju pazīstamākajiem bundziniekiem - jelgavnieks Gundars Lintiņš (46) - augusta beigās piedalījās «Big Bank Latvijas pērles» festivāla koncertos, bet jau 27. augustā viņa veselības stāvoklis strauji pasliktinājās un mūziķi nācās nogādāt slimnīcā ar neatliekamās medicīniskās palīdzības transportu, šogad ziņoja žurnāls «Privātā Dzīve».

Pēc nogādāšanas Latvijas Infektoloģijas centrā viņam noteikta diagnoze - meningīts, ko izraisījis inficētas ērces kodums. Pēc šīs saslimšanas Lintiņš ir atguvies un turpina koncertēt.

 
Jānis Paukštello.
Jānis Paukštello. Foto: LETA

Jānis Paukštello

Šā gada 7. jūnijā kādā no Rīgas parkiem Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello (66) piedzīvoja mikroinsultu. Viņu, saļimušu uz soliņa, atrada garāmgājēji un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķus, kuri viņu steidzami nogādāja slimnīcā.

Pēc operācijas viņa sirdī tika ievietoti divi stenti un aktierim nācās dzert aspirīnu, lai šķidrinātu asinis un novērstu trombu rašanos. Tomēr šī nav vienīgā nelaime, kas notikusi ar Paukštello, - septembra izskaņā aktieris paziņoja, ka ir invalīds. «Esmu 3. grupas invalīds un nekautrējos valkāt ortopēdisko zābaku,» sarunā ar žurnālu «Privātā Dzīve» paziņoja mākslinieks.

Veselības stāvoklis neliedza aktierim turpināt darbu pie izrādēm, tomēr oktobra vidū Paukštello atkal nonāca mediķu rokās - šoreiz pie vainas esot bijušas muguras sāpes.

 
Rūdolfs Plēpis.
Rūdolfs Plēpis. Foto: LETA

Rūdolfs Plēpis

Aktieris Rūdolfs Plēpis (67) gada izskaņā saskārās ar nopietnām veselības problēmām - Plēpim bijis tik augsts asinsspiediens, ka viņš pat nebija spējīgs brīdināt kolēģus un organizatorus par savu neierašanos vadīt labdarības sarīkojumu «Mīlestības pieskāriens» Rīgas Sāpju Dievmātes baznīcā.

Plēpis izdevumam «Vakara Ziņas» pastāstīja: «Kad ir augsts asinsspiediens, tad nevar pat pa trepēm nokāpt! Man asinsspiediens uzlēca tik augstu, ka vienīgais, ko spēju, bija vienkārši gulēt gultā un neko vairāk. Tagad jau man ir labāk, dzeru zāles, kuras izrakstīja dakteris.»

Nav noslēpums, ka Plēpis ilgus gadus cīnījies ar «zaļo pūķi». Cerams, ka aktierim veselība uzlabosies!

 
Valters Frīdenbergs.
Valters Frīdenbergs. Foto: LETA

Valters Frīdenbergs

Pašmāju mūziķa Valtera Frīdenberga (30) straujā izskata maiņa daudziem raisīja jautājumus, kas noticis ar mūziķa veselību? Lai arī Frīdenbergs ilgu laiku slēpa patieso diagnozi, tikai šā gada izskaņā viņš atklāja, ka onkoloģiskā slimība, ar kuru viņš cīnās jau gadu, nevēlas atkāpties.

«Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu, - vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi, un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt. Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu sākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kopā gada laikā - astoņi un operācija. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas,» rakstīts Ziedot.lv mājaslapā.

Valteram tika saziedoti nepieciešamie līdzekļi, lai ārstēšanos viņš varētu turpināt klīnikā Vācijā.

14. decembrī Valters devās uz Berlīni. «Ja arī reizēm ir grūti un slikti, jācenšas domāt, ka pienāks brīdis, kad atkal viss būs kārtībā, ka atkal būs viegli celties no rīta, darīt ikdienas lietas un dzīvot ar cerību,» ar šādu novēlējumu un dzīvesziņu Valters Frīdenbergs atzina TVNET.

 
Rolands Ūdris ar sievu Ilonu.
Rolands Ūdris ar sievu Ilonu. Foto: LETA

Ūdrītis

Mūziķis Rolands Ūdris (42), tautā saukts par Ūdrīti, pakļuva zem auto pagājušā gada janvārī. Šo teju divu gadu laikā ar mūziķi ir noticis brīnums - Ūdris raksta dzejoļus savai mīļotajai Ilonai, kā arī viesojas dažādos pasākumos, tai skaitā Mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta Mikrofons» pasniegšanas ceremonijā.

Ar katru dienu Ūdra veselība uzlabojas un ģimene, draugi, kā arī viņa talanta cienītāji cer, ka viņš drīz atveseļosies.

 
Madara Repše.
Madara Repše. Foto: Facebook

Madara Repše

Šā gada martā sarežģītu operāciju piedzīvoja bijušā premjerministra Einara Repšes meita Madara (32). Viņa, neko sīkāk neatklājot, sociālajā vietnē «Facebook» rakstīja, ka gatavojas savas dzīves smagākajai operācijai. Šī bija jau ceturtā lielā operācija pēdējo divu gadu laikā, un, pēc pašas Madaras domām, tā nav pēdējā.

Madara tic brīnumam un visam labajam, kā nekā viņa ir cīnītāja. Pēc pārdomu publiskošanas sociālajos tīklos daudzi fotogrāfes draugi izteica uzmundrinājuma vārdus, aicinot ticēt labajam un domāt labas domas.

 
Dāvids.
Dāvids. Foto: LETA

Modes mākslinieks Dāvids

Gada latviskākajos svētkos Jāņos medijus pāršalca ziņa, ka ar veselības problēmām sirgst arī modes mākslinieks Dāvids (51) - viņam meža vidū apstājusies sirds, pulss esot bijis vien 20 sitieni minūtē.

Māksliniekam paziņoja, ka sirds problēmas izraisījusi fiziska un emocionāla pārpūle, tāpēc septembrī jāveic operācija. Dāvids pēc tām ir spēka pilns, tomēr atlabšanas process turpinās. «Es vēlos dzīvot, tāpēc eju uz operāciju. (..) Es tagad dzeru tik daudz tablešu dienas laikā, ka tas ir prātam neaptverami. No tā jau dzīve neapstājas. Protams, ir slikti, bet es jau esmu vecs, man jau nekas labāks nepaliks. Jāpriecājas, ka vispār ir O.K.,» izdevumam «Vakara Ziņas» optimistiski pastāstīja Dāvids.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu