Kārlis Būmeisters atklāj, kā Šaritē klīnikā klājas Valteram Frīdenbergam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Edijs Pālens

23. decembrī radio pieci.lv labdarības maratona «Dod pieci» laikā pie dīdžeja Toma Grēviņa viesojās grupa «Putnu balle».

Stikla studijā Doma laukumā Grēviņš klausītājiem atklāja, ka ar Frīdenberga TV kolēģi uzfilmējuši un nosūtījuši viņam sveicienu, bet tā arī nav saņēmuši atbildi. Valtera draugs Kārlis Būmeisters intervijas laikā atklāja - pat ja Frīdenbergs neatbild, viņam iet labi.

«Valčam iet ok, un galvenais, ka humora izjūta viņam ir saglabājusies. Tos jokus, kurus es viņam rakstu, viņš vismaz tēlo, ka saprot. Bet viņš vēl joprojām ir Vācijā,» atklāja Būmeisters.

Kā jau ziņots, sabiedrībā iemīļotais dziedātājs un raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs ceturtdien, 14. decembrī, devās uz Vāciju, lai tur Šaritē klīnikā veiktu izmeklējumus un, iespējams, arī turpinātu ārstēšanos.

Mūziķim vēzi diagnosticēja pirms gada. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un radās cerība, ka slimību izdosies uzveikt - tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu sākt ķīmijterapiju.

Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kopā gada laikā jau astoņi un operācija. Tā kā ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdevās tikai stabilizēt situāciju, sabiedrība tika lūgta ziedot naudu Frīdenberga ārstēšanai Vācijā – īsā laika posmā izdevās savākt apmēram 117 tūkstošus eiro.

Pirmajam posmam, kas ietver specifisku diagnostiku un sākotnējo terapiju, sākotnēji nepieciešami 17 500 eiro. Pēc šā kursa klīnika sastādīs konkrētu ārstniecības plānu un aprēķinās kopējās terapijas izmaksas, kas var sasniegt vēl vairākus desmitus tūkstošus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu