Rīgā atgriežas Glena Millera orķestris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

15. decembrī Rīgas Kongresu namā ar koncertu atgriezīsies Glena Millera orķestris, informē koncerta rīkotāji. rķestris Rīgā jau muzicējis 2012., 2013. un 2015. gadā.

Muzikants-virtuozs, trombonists Glens Millers radīja savu orķestri 1937. gadā. Dažu gadu laikā orķestris kļuva par amerikāņu džeza mūzikas ikonu, izpildot un ierakstot gandrīz vai pusi no visiem tā laika Holivudas filmu mūzikas hitiem. Īpašu slavu orķestris ieguva ar tādiem hitiem kā «Saulainās ielejas serenāde», «Ņujorka, Ņujorka» u.c. Plašais orķestra repertuārs atšķiras ar to, ka kopā ar mūziku no filmām, Brodvejas un mūzikliem maestro piedāvā arī pilnīgi oriģinālus orķestra skaņdarbus.

Tagadējā veidolā orķestris eksistē no 1983. gada. Pateicoties lieliskajiem diviem alta saksofoniem, diviem tenora saksofoniem un klarnetei, kad klarnete izpilda galveno partiju, tiek atjaunots Glena Millera orķestra skanējums, kuru nevar sajaukt ne ar vienu citu. Šī orķestra muzikanti apguva oriģinālā kolektīva paņēmienus pēc filmām «Saulainās ielejas serenāde» un «Orķestra dalībnieku sievas».

Orķestra vadītājs - Vils Saldens (Wil Salden) - spīdošs muzikants, pianists, kurš vēl agrā jaunībā iemīlējās Glena Millera mūzikā un nes šo mīlestību visas dzīves garumā, izpildot dižā mūziķa skaņdarbus milzīgu auditoriju priekšā un saglabājot muzikālo mantojumu nākamajām paaudzēm.

Biļetes iegādāties Biļešu servisa kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu