Rīgas Krievu teātri uz laiku vadīs KM ierēdne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Līdz konkursa rezultāta noskaidrošanai Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītāja amatā tiks iecelta pagaidu valdes locekle, Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāra vietniece Baiba Zakevica, informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale. Zakevica tiks iecelta teātra pagaidu valdes locekles amatā, jo rīt, 29. novembrī, beidzas līdzšinējā teātra valdes locekļa Eduarda Cehovala darbības pilnvaru termiņš.

Kā ziņots, ilggadējais Rīgas Krievu teātra valdes loceklis Cehovals šī gada oktobrī iesniedza atlūgumu, kā rezultātā uz vakanto amatu tika izsludināts konkurss.

Uz teātra valdes locekļa amatu KM saņēmusi piecu pretendentu pieteikumus.

Iesniegtos pieteikumus Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amatam vērtē speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja pienākumus pilda KM valsts sekretārs Sandis Voldiņš, bet komisijas priekšsēdētāja vietnieces pienākumi uzticēti KM valsts sekretāra vietniecei kultūrpolitikas jautājumos Dacei Vilsonei. Komisijā strādās arī valsts SIA «Dailes teātris» valdes loceklis Andris Vītols, Pārresoru koordinācijas centra kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Sarmīte Ozola, kā arī neatkarīgais eksperts, Latvijas Teātra padomes pārstāvis un Latvijas Kultūras akadēmijas profesors Jānis Siliņš.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, teicamas latviešu valodas un vismaz divu svešvalodu, tostarp krievu valodas, zināšanas. Tāpat tiek sagaidīta izpratne par kultūras nozarēm, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiska, konceptuāla un radoša domāšana, labas darba organizācijas un vadības prasmes.

Tāpat Rīgas Krievu teātra valdes locekļa amata pretendentiem bija jāiesniedz teātra iepriekšējo trīs gadu darbības izvērtējums, kā arī turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi.

Cehovals iepriekš Latvijas Radio atklāja, ka savā vietā gribētu redzēt šī paša teātra aktrisi Danu Bjorku (iepriekš - Dana Čerņecova). Viņa apstiprināja, ka plāno kandidēt uz Rīgas Krievu teātra direktora amatu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu