Arnis Mednis: Ja neoperētu, tad mana dzīve būtu beigusies

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Mūziķis Arnis Mednis (56) intervijā ar žurnālu «Vakara Ziņas» atklāja, ka pēc piedzīvotā insulta 2011. gadā situācija bija ļoti nopietna – bez modernajām tehnoloģijām un mediķu palīdzības viņš tolaik varēja arī neizdzīvot.

«Mani uzturēja pie dzīvības mākslīgi. [..] Principā toreiz mans stāvoklis bija tik bēdīgs, ka varēja arī neoperēt, un, ja neoperētu, tad mana dzīve būtu beigusies,» izdevumam pauda Mednis, piebilstot, ka visu savu laiku tagad mēģina izmantot lietderīgi, nevis «nobumbulējot».

Pirms apmēram gada viņš sāka darbu pie multimediālās izrādes «Mana tautasdziesma», un šī gada 14. novembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkas Ziedoņa zālē tā piedzīvoja pirmizrādi.

«Šī izrāde radās, meklējot jaunas iespējas, kā atskaņot mūziku. Tādēļ izrādē «Mana tautasdziesma» mūzika skanēs no četriem avotiem, veidojot kvadrofonisku efektu. Kriša Bērzkalna radītās videoprojekcijas radīs noskaņu un palīdzēs klausītājam emocionāli izdzīvot tautasdziesmas. Par pamatu izrādei ņemta Imanta Ziedoņa grāmata «Tu dzīvoji dižu darbu. Manatautasdziesma». [..] Stāsts ir par latviešu tautasdziesmām, kas ir tik skaistas, ka var cienīgi ieņemt vietu blakus mūsdienu populārākajiem hitiem. Mans mērķis ir parādīt, ka tautasdziesmas nav kaut kas vecmodīgs, bet mūsdienīgās aranžijās tās skan moderni un jauniešus piesaistoši,» tā savu atgriešanos uz skatuves komentē mākslinieks.

Kā jau ziņots, 2011. gadā Mednis pārcieta insultu un kļuva daļēji paralizēts. Slimība mainīja ne tikai viņa radošo, bet arī privāto dzīvi. Kad mūziķi izrakstīja no slimnīcas, viņam nebija māju - ģimenes māja Mārupē parādu dēļ bija jāpārdod. 2013.gadā Mednis izšķīrās no sievas Ivetas, ar kuru laulībā nodzīvoja 20 gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu