Zināma «Zelta mikrofona 2018» žūrija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Mūzikas ierakstu iesniegšana turpinās vēl līdz 4. decembrim, bet jau kļuvis zināms, kuri būs tie nozares profesionāļi, kuru viedoklis veidos šā gada rezultātus. Iesniegto ierakstu izvērtēšanas komisija tiek veidota no mūzikas, kultūras, mediju un izklaides speciālistiem, kas pārstāv dažādus darbības virzienus un mūzikas žanrus – tie ir gan akadēmiskās vides pārstāvji, gan populārās kultūras speciālisti, šogad kopskaitā 47 eksperti.

Daļa no vērtēšanas komisijas ik gadu paliek nemainīga, taču, lai nodrošinātu maksimālu vērtējuma objektivitāti un atbilstību mūzikas nozares aktualitātēm, žūrijas sastāvs katru gadu tiek mainīts vismaz par 10%. Ar šā gada žūrijas sastāvu iespējams iepazīties «Zelta mikrofona 2018» mājas lapā.

www.gadabalva.lv

Šogad vērtēšanas komisijai pievienojušies divi nozares profesionāļi no ārzemēm. Iesniegtos ierakstus izvērtēs Petri Mannonen – pasaulē lielākās mūzikas biznesa kompānijas «Universal Music Group» komercdirektors Baltijas valstīs, kā arī Teppo Lounema, kurš ir biznesa attīstības un pārdošanas direktors vienā no vadošajām ierakstu kompānijām un izdevniecībām «Warner Music».

Žūrijas sastāvā šogad pievienojušies arī divi pieredzējuši mūzikas kritiķi – muzikologs Armands Znotiņš, kurš koncentrējas uz akadēmiskās mūzikas izzināšanu, un Klāss Vāvere – melomāns, mūzikas apskatnieks, autors un daudzu rokmūzikai veltītu grāmatu tulkotājs. Kultūras žurnālistiskas pusi pārstāvēs arī Una Griškeviča, kura publicējusies mūzikas žurnālos «Figaro» un «Mūzikas Saule».

Pasākumu organizēšanas sfēru pārstāvēs Linda Zajarska – festivāla «Summer Sound» direktore, Jānis Kļaviņš – producents un koncertu aģentūras «Forte PR» direktors, kā arī Aigars Dinsbergs - «Izklaides producentu grupa 7» direktors. Žūrijas sastāvu šogad papildina arī Toms Auniņš – elektroakustiskās mūzikas autors, komponists, saņēmis «Spēlmaņu nakts» balvu kā Gada muzikālās partitūras autors izrādei «Asins kāzas».

Linda Zajarska dalās savās domās: «Līdzīgi kā «Grammy» balva Amerikā, «Zelta mikrofons» godina sasniegumus latviešu mūzikā, piedaloties žūrijai un neņemot vērā ierakstu pārdošanas rādītājus vai vietu radio topos, izņemot nominācijā «Radio hits». Laikā, kad tik daudz kas liekas šķietami veiksmīgs, jo ir populārs interneta vidē un sociālajos tīklos, šādai balvai saredzu vēl lielāku nozīmi gan pašiem mūziķiem, kuru sasniegumus godinām, gan klausītājem, kuriem parādam kopējo latviešu ierakstu ainu gada griezumā.»

Pieteikumu pieņemšana Mūzikas ierakstu gada balvai «Zelta Mikrofons 2018» turpināsies līdz 4. decembrim, savukārt žūrija darbu sāks 6. decembrī, kad notiks iesniegto ierakstu noklausīšanās un dalījums kategorijās (žanros). Viens žūrijas loceklis nedrīkst vērtēt mazāk par 3 un vairāk par 10 nominācijām, un vienas nominācijas maksimālais vērtētāju skaits ir 20 cilvēku.

Līdz pat 29. decembrim notiks ierakstu vērtēšana, iesniedzot savu viedokli neatkarīgai auditorfirmai, ilggadējam sadarbības partnerim «Grant Thornton». Kuri ieraksti būs iekļuvuši nominantu piecniekā, kļūs zināms preses konferencē 17. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu