Aleksandrs Sokolovs aizstāv Halovīnu: Neesam Ziemeļkorejā un neesam izolēti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/aleksandrs.sokolovs

Oktobra beigās un novembra sākumā daudzās pasaules valstīs, tajā skaitā Latvijā, tiek svinēts Halovīns (Halloween). Arī šogad globalizācijas rezultātā pārņemtie svētki raisījuši plašas diskusijas, sašķeļot sabiedrību to atbalstītājos un pretiniekos.

Šogad Halovīnu atzīmēja arī pašmāju slavenības, piemēram, Armands Simsons, Nikola Krištopane, Santa Pīlēna, Liene Šomase, Laura Ikauniece, Jenny May un fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš sociālajos tīklos metās aizstāvēt šīs svinības.

«Ar lielu izbrīnu izlasīju vairākus rakstus, kur cilvēki histēriski bļauj, ka Halovīns ir svešie svētki un tos nedrīkst svinēt! Cienījamie, mēs neesam Ziemeļkorejā un neesam izolēti. Mēs esam pasaules sastāvdaļa, un neredzu iemeslu, lai nepārņemtu kaut ko interesantu no citām kultūrām vai valstīm. Tie ir tikai svētki! Kas par vainu, tam, ka bērni ģērbjas par monstriem un nāk pēc «končām»? Tas ir jautri! [..]

Pie manis atnāca vairākas meitenes vecumā no 2 līdz 13 un visas saņēma savu konfekšu devu! Kā jebkuri mūsdienu svētki, Halovīns ir komerciāls produkts ar atstrādātu koncepciju un atribūtiku. Daudzi rietumu valstīs tajā piedalās,» sociālajā tīklā «Facebook» raksta Sokolovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu