Vainstīnu izslēdz no Amerikas Producentu ģildes

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikas Producentu ģilde pirmdien izslēdza uz mūžu nežēlastībā kritušo kinomagnātu Hārviju Vainstīnu, solot, ka tās rindās vairs netiks paciesta seksuāla uzmākšanās.

Laikraksts «New York Times» un žurnāls «New Yorker» pirms trim nedēļām ziņoja, ka Vainstīns vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā.

Kopš tā brīža vairāk nekā 50 sieviešu ir apsūdzējušas 65 gadus veco Vainstīnu par seksuālu uzmākšanos un pat izvarošanu. Starp aktrisēm, kuras Vainstīnu apsūdzējušas par seksuālu uzmākšanos, ir Mira Sorvino, Rozanna Ārketa, Gvineta Paltrova un Anželīna Džolija.

Vainstīns jau 14.oktobrī tika izslēgts no ASV Kino mākslas un zinātnes akadēmijas.

«Ņemot vērā plaši aprakstīto Vainstīna uzvedību, un jaunām ziņām turpinot nākt klajā vēl tagad, Producentu ģildes nacionālā padome ir vienbalsīgi nolēmusi izslēgt Vainstīnu uz mūžu, uz visiem laikiem liedzot viņam dalību Amerikas Producentu ģildē,» teikts šīs organizācijas paziņojumā.

«Šis bezprecedenta solis atspoguļo nopietnību, ar kādu ģilde uztver daudzās ziņas par Vainstaina peļamo rīcību desmitiem gadu garumā. Seksuāla uzmākšanas vairs nevar tikt paciesta mūsu [kino] industrijā vai Producentu ģildes biedru rindās.»

Kriminālizmeklēšanu par Vainstīna darbībām ir uzsākušas policijas iestādes Ņujorkā, Losandželosā un Londonā.

70.gadu beigās Hārvijs Vainstīns kopā ar brāli Robertu nodibināja kinostudiju «Miramax», kuru vēlāk pārdeva kompānijai «The Walt Disney Company». 2005.gadā viņi nodibināja studiju «The Weinstein Company». Studijas filmu vidū ir «Karaļa runa» («The King's Speech») un «Atsvabinātais Džango» («Django Unchained») .

Sākoties skandālam, Hārvijs Vainstīns tika atlaists no «The Weinstein Company» direktoru padomes līdzpriekšsēdētāja amata.

Vainstīna producētās filmas vairāk nekā 300 reižu nominētas Oskara balvai un saņēmušas 81 Oskaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu