Kuldīgā notiks ISSP meistarklases

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ ISSP Starptautiskās meistarklases noslēdzošā posma ietvaros Kuldīgā norisināsies daudzveidīga vakara prezentāciju programma par dažādiem laikmetīgas fotogrāfijas aspektiem, bet sestdien, 28. oktobrī tiks atklāta Meistarklases noslēguma izstāde Kuldīgas Mākslas namā. ISSP Starptautiskās meistarklases dalībnieki ir 20 fotogrāfi no dažādām pasaules valstīm. Visos pasākumos ieeja ir bez maksas un tos aicināts apmeklēt ikviens fotogrāfijas un mākslas interesents.

ISSP meistarklases vakaru programmas ietvaros Kuldīgā šonedēļ viesosies pasaules līmeņa eksperti fotogrāfijas jomā – ietekmīgā žurnāla «FT Weekend Magazine» galvenā fotoredaktore Emma Bouketa (Emma Bowkett, UK), foto grāmatu dizaineris Teuns van der Heidens (Teun van der Heijden, NL), neatkarīgais kurators un autors Larss Vilumetss (Lars Willumeit, DE/CH). Publikai atvērtajās lekcijās šie jomas speciālisti iepazīstinās ar savu darbu un interesēm, piedāvājot unikālu ieskatu laikmetīgās fotogrāfijas industrijas aizkulisēs no dažādiem skatpunktiem. Savus darbus prezentēs arī Kuldīgas Fotogrāfijas rezidences mākslinieki The Cool Couple (IT).

Turklāt nedēļas noslēgumā ISSP Meistarklases dalībnieku noslēguma darbus - fotogrāfijas sērijas, video un instalācijas - būs iespējams redzēt izstādē Kuldīgas Mākslas namā. ISSP Meistarklases dalībnieki, 20 fotogrāfi no 12 pasaules valstīm, jau gadu strādā pie ilgtermiņa autorprojektiem, šajā laika posmā tiekoties trīs reizes – Kuldīgā un Sicīlijā. Izstādē Kuldīgas Mākslas namā viņi prezentēs gada laikā radītos personiskos un dokumentālos projektus. Izstāde būt atvērta līdz 19. novembrim.

Šī gada pirmo meistarklases plūsmu «Konceptualizēt personisko» vadīja pazīstamais konceptuālais fotogrāfs Filips Toledano (Phillip Toledano, UK/US), bet otras plūsmas «Fotografējot pagātni» pasniedzējs bija viens no pasaulē šobrīd atzītākajiem dokumentāliem fotogrāfiem Saimons Norfolks (Simon Norfolk, UK).

Detalizētāk šeit www.isspmasterclass.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu