Londonas kinofestivālā triumfē Zvjaginceva «Nemīlestiba»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alexandr Kryazhev / Sputnik

Šā gada Londonas kinofestivāla galveno balvu sestdien ieguvusi Krievijas kinorežisora Andreja Zvjaginceva ģimenes drāma «Nemīlestība», kurā tēlo arī latviešu aktieris Andris Keišs.

Festivāla žūrijas priekšsēdētāja britu režīsore Andrea Arnolda uzsvēra, ka lentē «Nemīlestība» vienas ģimenes stāsts pārvērsts vispārējā traģēdijā.

Filma «Nemīlestība» ieguvusi arī šā gada Kannu kinofestivāla žūrijas balvu un izvirzīta Oskara balvai kategorijā «Labākā ārzemju filma».

Filma «Nemīlestība» vēsta par maskaviešu pāri smagas šķiršanās procesa sarežģītākajā brīdī. Lai arī abi vēl ir precēti, katrs atsevišķi jau ir pāršķīris jaunu savas dzīves lappusi un nespēj vien sagaidīt, kad tiks nokārtotas šķiršanās formalitātes. Cenšoties visu atrisināt pēc iespējas ātrāk, viņi atstāj novārtā savu vienīgo bērnu - 12 gadus veco Aļošu, kurš jūtas nevajadzīgs, tāpēc pēc kārtējā vecāku strīda negaidīti pazūd.

Galvenajās lomās Marjana Spivaka, Aleksejs Rozins, Matvejs Novikovs, Marina Vasiļjeva un citi.

Šī ir jau otrā reize, kad Zvjagincevs godalgots Londonas kinofestivālā. 2014. gadā šī festivāla galveno balvu ieguva viņa režisētā filma «Leviatāns», kas stāsta par Krievijas mazpilsētā valdošu korupciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu