Sabiedrībā zināmi cilvēki vērtē Lūsēna jauno koncertprogrammu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pēc veiksmīgi noritējušajiem pirmajiem pieciem Jāņa Lūsēna jaunās instrumentālās koncertprogrammas «AIZ… Mūzika vēlā vakarā» koncertiem augusta mēnesī un īpaši labajām apmeklētāju atsauksmēm, tiek organizēti papildus koncerti jaunās norises vietās. Jau nākamās nedēļas beigās komponists klausītājus gaidīs Valmierā, Baltezerā, bet vēlāk arī Saldū un Jūrmalā.

Savās domās, pēc Pēterbaznīcā notikušā koncerta apmeklējuma, tika lūgti dalīties vairākas sabiedrībā cienītas personības: reanimatologs Pēteris Kļava, mūziķi Zigfrīds Muktupāvels, Uģis Roze, Annija Putniņa un Arstarulsmirus, kā arī Varis Brasla un Gunārs Šimkus.

Saites uz video:

Par koncertu «AIZ...mūzika vēlā vakarā» - tas ir tāds ceļojums plašajā skaņu pasaulē, par kādu komponists Jānis Lūsēns sapņojis jau ilgus gadus. Meditatīvās kompozīcijas radītas, ļaujoties relaksētai pirkstu pieskārienu spēlei pa klavieru taustiņiem un apcerīgām pārdomām. Nedomāt, nemēģināt apzināti kontrolēt, ļaut notikt – tāds bija komponista Jāņa Lūsēna mērķis, pievēršoties šo skaņdarbu radīšanas procesam. «Klavieres, akustika, miers.. Nekādu ambīciju un cilvēcisko ikdienas kaislību. Tikai smalku tembru nepretencioza rotaļa,» tā Jānis Lūsēns raksturo jaunradīto materiālu.

Koncertprogrammas «AIZ… Mūzika vēlā vakarā» sastāvs: Jānis Lūsēns – «Una Corda» klavieres; Harijs Gūtmanis un Karīna Mazūra - metalofoni, zvaniņi, perkusijas; Māris Ziemelis – čells, Evija Mundeciema - flautas, bansuri, monohords, zvaniņi; Jānis Lūsēns - basa un citas ģitāras.

Koncertvietas:

20. oktobris - Valmieras Sv. Sīmaņa evaņģēliski luteriskā baznīca

21.oktobris – Baltezera baznīca

2. decebris – Dubultu evaņģēliski luteriskā baznīca

Biļetes pārdošanā: Biļetes: Biļešu Paradīze kasēs un ww.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu