Kriss Rī laiž klajā jaunu plati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Ceļš uz elli» - tā saucas populārākais britu blūzmeņa, rokmūziķa Krisa Rī (Chris Rea) lielākais hits. Pagājušogad pēc nopietnām veselības problēmām – trieka, vēzis - 66 gadus vecais mūziķis ir atgriezies ar jaunām dziesmām, kas arīdzan veltītas ceļa tematikai - «Road Songs for Lovers».

2001. gadā viņam konstatēts vēzis un izgriezts aizkuņģa dziedzeris, novājinot viņa ķermeni kopumā. Rī cietis arī no depresijas.

«Ir divi varianti, kā uzlūkot šo problēmu,» viņš šodien saka intervijā «express.co.uk». «Kāds man teica, ka esmu laimīgs, jo vēl aizvien esmu dzīvs, un svarīgi ir to pieņemt. Es nekad nevarēšu vairs ēst to, ko agrāk, ir ar to jāsamierinās.»

Savukārt pēc triekas cietusi mūziķa kreisā roka, kas mazliet apgrūtina ģitāras spēli. Tomēr tas nav liedzis mūziķim doties studijā, lēnā garā sacerēt jaunas dziesmas, kas ieguvušas albuma veidolu.

Atgādinām, ka, atzīmējot albuma iznākšanu, šis rokmūzikas veterāns, blūza entuziasts šoruden dosies Eiropas koncertturnejā un tās ietvaros 10. novembrī, piektdienas vakarā, uzstāsies Igaunijas galvaspilsētā, Nordea koncertzālē Tallinā.

Kriss Rī debijas albumu izdeva 1978. gadā un jau ar ieraksta pirmo dziesmu «Fool If You Think It’s Over» kļuva par populāru mūziķi. 1983. gadā, kad dziesma «I Can Hear Your Heartbeat» Eiropā rotāja klausītākās mūzikas topus, Rī studijas albums «Water Sign» tika pārdots vairāk nekā pusmiljons kopijās. Arī nākamais albums «Wired To The Moon» bija tikpat veiksmīgs, un Rī fanu pulks kļuva vēl kuplāks.

«Nekad sevi neesmu uzskatījis par rokzvaigzni vai popzvaigzni. Esmu saslimis ar mūziku un vēlos to radīt pēc sava prāta,» kādā intervijā stāsta Rī. «Lielākās pārmaiņas manā daiļradē ir ieviesušas citas manas intereses.» Šeit Rī atsaucas uz savu mīlestību pret motoru sportu, glezniecību un blūzu. Jaunais albums «Road Songs For Lovers» iznāks septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu