Dzintaru koncertzāle aicina uz koncertiem bērniem un skolēniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu Dzintaru koncertzāle aicina bērnus un skolēnus uz diviem koncertu cikliem – «Muzikālās pasakas mazajiem» un koncertu ciklu skolu jaunatnei «No klasikas līdz popmūzikai».

Šajā pusgadā, ciklā «Muzikālās pasakas mazajiem», notiks trīs koncerti – «Sniegbaltīte», «Sēņu simfonija» un «Ezītis miglā», kā arī divi koncerti ciklā skolu jaunatnei – «Princese un pazudušais pērtiķis» un «Alise Mūzikas zemē».

Pirmais cikla «Muzikālās pasakas mazajiem» koncerts «Sniegbaltīte» Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notiks šodien, 25. septembrī, plkst. 11.00. Kurš gan nav dzirdējis pasaciņu «Sniegbaltīte un septiņi rūķīši»? Bet vai ir dzirdēta muzikāla pasaciņa «Sniegbaltīte un septiņi rūķīši»? Tās varoņi, protams, ir tie paši pasakas tēli – Sniegbaltīte, Princis, Ļaunā karaliene un septiņi rūķīši, kam klāt piepulcējas arī Vāverīte, Stirniņa, Lāsteka un Salatētis. Bet galvenais mūsu pasakā ir mūzika – gan dažas īsas J. Haidna, Dž. Verdi un citu komponistu sacerētas klasiskās mūzikas lappusītes, gan pa kādai populārai amerikāņu komponistu dziesmiņai. Pasakas tēlos iejutīsies populāri latviešu dziedātāji: Marlēna Keine (Sniegbaltīte), Juris Vizbulis (Princis), LNOB soliste Ilona Bagele (Pamāte). Uzvedumā piedalīsies arī Rihards Plešanovs (klavieres), Kristiāna Šīrante (vijole), Jānis Pauls (čells), kā arī baleta studijas «Freska» dejotāji.

Otrais koncerts «Sēņu simfonija» notiks 23. oktobrī plkst. 11,00, un tajā klausīsimies skaņdarbus, kuros komponisti apcerējuši bagātā rudens veltes. Koncertā piedalīsies mūziķi Egija Veldre (flauta), Kaspars Orehovs (tuba), Kārlis Krapauskis (trombons), Klāvs Borozdins (trompete), Eduards Lācis (saksofons) un Raitis Viļumovs (sitaminstrumenti).

Trešais koncerts ciklā «Muzikālās pasakas mazajiem» «Ezītis miglā» notiks 11. decembrī plkst. 11.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē. Visi atceras stāstu par Ezīti un Lācēnu, kuri skaita zvaigznes un dzer tēju, bet tad pēkšņi sāk snigt pirmās sniega pārslas. Vai tiešām jau klāt ziema ar jauniem piedzīvojumiem? Koncertā piedalīsies mūziķi Aldis Liepiņš (klavieres), Ieva Parša (mecosoprāns), Haralds Klips (klarnete), aktrise Laila Kirmuška, aktieris Edgars Lipors, dejotāja Lilija Lipora un video un gaismu mākslinieks Egils Kupčs.

Koncertu cikls «Muzikālās pasakas mazajiem» ir radīts vismazākajiem klausītājiem – pirmsskolas vecuma bērniem, kuri caur pasaku un rotaļu tēmu var apgūtu klasisko un mūsdienu mūziku. Koncertos piedalās pazīstami popmūzikas un klasiskās mūzikas mākslinieki – instrumentālisti, dziedātāji, dejotāji un aktieri, kuri atbilstoši katra koncerta tēmai ir tērpušies interesantos, bērniem labi pazīstamu tēlu kostīmos. Koncertos tiek rādīti arī nelieli fragmenti no multfilmām. Koncertu idejas autore un vadītāja ir Karīna Bērziņa.

Dzintaru koncertzāle piedāvā iegādāties abonementu uz koncertu cikla «Muzikālās pasakas mazajiem» pirmā pusgada trīs koncertiem. Abonementa cena – 18 EUR. Biļetes cena uz vienu koncertu – 8 EUR.

Savukārt ciklu «No klasikas līdz popmūzikai» aicinām apmeklēt skolēnus no 1. līdz 4. klasei organizētās grupās.

Pirmais cikla koncerts šajā pusgadā būs koncertuzvedums «Princese un pazudušais pērtiķis» 30. oktobrī plkst. 10.00 un 12.00. Koncertuzvedums ir veidots, balstoties uz fragmentiem no jaunās, bet jau lasītāju iemīļotās bērnu grāmatu autores Luīzes Pastores grāmatas «Pazudušais pērtiķis» no stāstu sērijas «Mākslas detektīvi». Grāmatas varoņi – mūsdienu bērni – nokļūst pagātnē, gleznotāja Jaņa Rozentāla laika Rīgā, kur viņi iepazīst citādu kultūras dzīvi 20. gadsimta sākumā, ko uz skatuves ataino tā laika mūzika, tērpi un videomākslinieces Gitas Straustiņas videoprojekcijas, kuras atspoguļo 20. gadsimta sākuma atmosfēru un vides stilistiku. Jaņa Rozentāla dzīvesbiedres Ellijas Forseles klātbūtne ļauj uzvedumā iekļaut arī izcilu vokālās mūzikas autoru (E. Grīga, Ž. Sibēliusa, R. Šūmaņa un citu) radītos skaņdarbus. Ansamblis «Brokastis četratā» veidos 20. gadsimta sākuma Rīgas mūzikas dzīves panorāmu. Ellijas lomā – LNOB soliste Evija Martinsone, kura jau bijusi šajā lomā vairākos svarīgos muzikālajos pasākumos J. Rozentāla jubilejas gada laikā. J. Rozentāls – Nauris Indzeris, Princese – jaunā dziedātāja Laura Purena, Pērtiķis – perkusionists Nils Īle. Koncertprogrammā tiks iekļauti dažādi muzikālie žanri: tautas mūzika, opermūzika, vokālā kamermūzika, deju mūzika (valsis, fokstrots, tango un citas dejas), kā arī tā dēvētā 20. gadsimta sākuma «vieglā žanra» mūzika.

Otrais cikla «No klasikas līdz popmūzikai» koncerts «Alise Mūzikas zemē» gaidīs 1. līdz 4. klases skolēnus 4. decembrī plkst. 10.00 un 12.00. Alise, Baltais Trusis, Cepurnieks, spocīgais Češīras kaķis, dīvainā tējas dzeršanas ceremonija, omāru kadriļa – pietiek tikai pieminēt šos spilgtos tēlus un notikumus, lai atmiņā ataustu Lūisa Kerola brīnišķīgās grāmatas «Alise Brīnumzemē» lappuses. Šoreiz visi tēli ir nokļuvuši Mūzikas zemē, kur tos sagaida neaizmirstami piedzīvojumi. Tā rodas jauns «Alises Mūzikas zemē» lasījums. Mūzika (solisti Ieva Parša, Evita Zālīte, Raimonds Petrauskis), deja (Lilija Lipora), aktiermāksla (Laila Kirmuška, Edgars Lipors), ēnu teātris (gaismu mākslinieks Egils Kupčs) un video liek klausītājiem aizturētu elpu sekot līdzi varoņu piedzīvojumiem, arī pašiem iesaistoties uzveduma norisē.

Biļetes uz koncertu ciklu «No klasikas līdz popmūzikai» 1. līdz 4. klasei aicinām iegādāties organizētās grupās Biļešu paradīzes kasēs.

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu