Morgans Frīmens stāstīs «Stāstu par mums»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kāpēc daži cilvēki iegūst varu, bet citiem tas neizdodas? Kādēļ mēs jūtam mīlestību ne tikai pret saviem partneriem, bet arī pret draugiem un pat svešiniekiem? Cik lielā mērā nepieciešamība dalīties ar uzskatiem izveidoja mūsu kultūru?

Atbildes uz šiem un citiem cilvēces «lielajiem jautājumiem» populārais aktieris Morgans Frīmens meklēs jaunajā dokumentālo raidījumu ciklā «Stāsts par mums kopā ar Morganu Frīmenu», kas 2018.gada sākumā būs skatāms «National Geographic».

Frīmens dosies ceļojumā pa pasauli un satiks dažādu kultūru pārstāvjus, kuru dzīvi reizēm pat pārsteidzošā veidā ir ietekmējuši kādi fundamentāli spēki, tā atklājot tēmas, kas vieno mūs visus. Spēki, kas satur kopā sabiedrību visā pasaulē, un ikvienam piemītošā cilvēcība ir īpaši svarīgi laikā, kad pasaules notikumi liek pievērst uzmanību dažādām kultūrām.

«Tā ir fantastiska iespēja - aizvest skatītājus jaunā globālā ceļojumā, lai izprastu, kā cilvēcei ir izdevies izveidot tik daudz neparastu kultūras formu. Esmu runājis gan ar cilvēkiem, kas dzīvo izolētās vietās Āfrikā un Dienvidamerikā, gan miljardieriem, gan bijušajiem valstu vadītājiem. Viņu personiskie stāsti mums palīdzēs atklāt neticamus saites, kas caurvij visu cilvēces pieredzi. Ceru, ka skatītājiem tas šķitīs gan izglītojoši, gan izklaidējoši,» atzīst «oskarotais» aktieris.

Sešos stundu garos raidījumos Morgans Frīmens pētīs lielos jautājumus par ticību, mīlestību, varu, karu un mieru, protestiem un brīvību. Lūk, dažas raidījumu tēmas.

No stāstu stāstīšanas, kas ir ļāvusi cilvēkiem sadarboties un sazināties, ir izaugusi kopīga uzskatu sistēma – ticība. Taču vai mums ir vajadzīgi kopīgi uzskati, lai izglābtos?

Cilvēki ir sabiedriska suga, un saites, kas mūs vieno, sākas ar mīlestību. Tā ir daudzpusīga, sākot ar romantiskām attiecībām un līdz pat mīlestībai pret perfektiem svešiniekiem. Kur šis spēks mūs novedīs nākotnē? Jau kopš pirmsākumiem, kad cilvēki sāka dzīvot grupā, daži indivīdi kļuva par līderiem. Taču varai bieži vien ir sava cena. Turklāt vienmēr ir bijuši cilvēki, kas vēlas pārveidot kopienas struktūru. Kurā brīdī sāk veidoties kustības, kas vēlāk pāraug nemieros?

Ja padomā, tad cilvēce pati par sevi tiecas dzīvot mierā, taču mūsu vēsturē nav bijis pat viena gada bez kara. Vai mēs esam dabiski vardarbīga suga? Vai konflikti ir svarīgs spēks, kas virza uz priekšu mūsu sabiedrību? Vai miers vispār ir iespējams?

Un visbeidzot - ko nozīmē būt brīvam? Pēdējos divus gadu tūkstošus esam redzējuši cīņu starp vēlēšanos paplašināt individuālās brīvības un vēlmi tās ierobežot. Taču ko patiesībā nozīmē brīvība?

Jāpiemin, ka šis ir jau otrais raidījumu cikls, kurā Frīmens ar daudz pievēršas kādu fundamentālu jautājumu izpētei. Iepriekšējais - «Stāsts par Dievu kopā ar Morganu Frīmenu» izpelnījās nedalītas skatītāju simpātijas. Šoreiz ar plašām, taču vienlaikus intīmām sarunām aktieris cer noskaidrot, kas mēs esam kā suga un kādā virzienā civilizācija varētu attīstīties.

«Neesam pārsteigti par to, ka mūsu skatītāji silti apsveica Morganu kā «National Geographic» ģimenes daļu. Jaunās franšīzes jaukums ir tajā, ka Morgans pārstāv mūs visus savos personiskajos meklējumos, lai izprastu šīs tēmas,» atzīst «National Geographic» oriģinālprogrammu un to ražošanas prezidents Tims Pastors.

Raidījumu ciklu «Stāsti par mums ar Morganu Frīmenu» sadarbībā ar «National Geographic» veido «Revolution Entertanment», tā izpildproducenti ir Morgans Frīmens, Lorija Makrīrija un Džeims Jangers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu