«Fink»: šodien jauns albums un koncertā iesildīs «Pacific K»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā informēts agrāk, 29.septembrī koncertzālē «Palladium» uzstāsies angļu grupa «Fink». Šodien, 15. septembrī, pāris nedēļas pirms koncerta, klajā nāk grupas jaunākais albums «Resurgam».

Dziesminiekam, ģitāristam un komponistam Finkam (īstajā vārdā Fins Grīnols) un viņa ilggadējiem grupas dalībniekiem Timam Torntonam un Gajam Vitakeram šis ir sestais studijas albums, un tā nosaukums tulkojumā nozīmē «Es atkal piecelšos».

Līdz šim klausītājiem bija pieejami singli Cracks Appear un Not Everything Was Better In The Past.

Finks un domubiedri nebaidās eksperimentēt un albumā «Resurgam» trijotne izklausās bezbailīgāki nekā jebkad. Pats Grīnols par «Resurgam» saka: «Biju tikko atgriezies no blūza tūres, balss pārpūlēta, nagi aplauzti, pēdējās dziesmas sviedri joprojām klāja ģitāru, kad izkravāju mantas. Pirmā nedēļa [studijā] bija domāta iekārtošanai un uzstādīšanai, taču jau ceturtajā dienā mēs bijām ierakstījuši dziesmu «Resurgam».»

Albuma nosaukums radies no uzrakstiem uz 900 gadu vecas baznīcas sienas Grīnola dzimtajā Kornvolā. Tās vitālais gars jūtams cauri visam albumam, kas ierakstīts sadarbībā ar revolucionāro producentu Flood, kurš strādājis ar tādiem māksliniekiem kā U2, Warpaint, The Killers un citiem. Albums ierakstīts producenta Ziemeļlondonas ierakstu studijā «Assault&Battery». 10 dziesmas tika radītas 2 mēnešu laikā - karaliski ilgs laika posms salīdzinājumā ar iepriekšējiem «Fink» albumiem. Rezultātā mēs iegūstam dziesmu kolekciju, kuras ir gan pārliecinošas, gan dziļdomīgas.

Savukārt otra svarīga ziņa ir, ka Rīgas koncertā «Fink» iesildīs latviešu apvienība «Pacific K».

Šis ir salīdzinoši jauns mūzikas projekts, kas radies 2015.gadā, apvienojoties grupas līderim Kristapam Bedrītim un domubiedriem Naurim Babrim, Rihardam Lībietim un Kristapam Grīnbergam. Vēlāk grupas sastāvu papildinājis Toms Kursītis.

«Pacific K» muzikālo stilistiku raksturo gan akustiski meditatīvi, gan alternatīvās un indīmūzikas, gan blūza elementi. Zīmīgi, ka pie saviem ietekmes un iedvesmas avotiem bez Nika Keiva, Bena Hovarda un «Sigur Ros» mūziķi pieskaita tieši «Fink».

Šīgada aprīlī «Pacific K» izlaiduši minialbumu «Blue Fall», no kura kompozīcijai Solitude radīts video

Pāris iepriekšējos gados grupa sniegusi vairākus koncertus, tai skaitā uz «I Love You» skatuves Positivus’16 festivālā.

«Biļešu serviss» tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv tīklā turpinās biļešu pārdošana uz «Fink» koncertu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu