Ceļvedis: Leļļu festivāls, sēnes, Vitamīnu dienas, Opus Pro 30 u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau gaisā smaržo rudens! Tomēr, kamēr vēl lapas krāsojas, ir mazliet jāuzgaida. Tikmēr pāris idejas, ko darīt brīvdienās.

PASĀKUMI

«Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls 2017»

No 14.09 līdz 17.09. Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā (Uzvaras bulvāris 2a) Ināras Liepas ceļojošais leļļu mākslas muzejs organizē leļļu mākslas festivālu, kas pulcēs vairāk nekā 800 profesionālu mākslinieku autordarbu no klasikas līdz avangardam. Festivāls veltīts jauno materiālu, 3Dtehnoloģiju izmantošanai leļļu mākslā un dizainā, un tā tēma ir «Uz vēja spārniem». Festivāla organizatore un idejas autore Ināra Liepa piemitina, ka izstādē piedalīsies 90 mākslinieku no 15 valstīm. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt vairāk nekā 800 mākslas objektu. Plašāku informāciju par šo notikumu var meklēt www.dollart.lv.

Apskatāma izstāde «Sēņu dienas 2017»

No 13. līdz 17. septembrim varēs aplūkot Latvijas Dabas muzeja izstādi «Sēņu dienas 2017». Latvijā ir atrastas vairāk nekā 4000 sēņu sugas. Starp tām vairāk nekā 200 ir ēdamas, taču sēņotāju groziņos parasti nonāk tikai 20 līdz 30 sugu sēnes, bet daudzi «svētdienas» sēņotāji vāc tikai vispopulārākās no tām. Lai pārliecinātos par sēņu daudzveidību savām acīm, uzdotu interesējošos jautājumus vadošajiem Latvijas mikologiem, iegūtu pārliecību un palielinātu sēņu daudzveidību savā uzturā, aicinām apmeklēt tradicionālo sēņu izstādi Dabas muzejā.

Jauniešu Etnodienas

No 15. līdz 17.septembrim Liepājā notiks «Jauniešu Etnodienas». Astoto gadu kopā pulcēsies etniskajā kultūrā ieinteresēti jaunieši no visas Latvijas. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties radošās nodarbībās, tikties kopīgā muzicēšanā un danču vakaros, savukārt 17.septembrī plkst.12.00 Jauniešu mājas un Folkloras centra «Namīns» kopīgajā pagalmā visi interesenti gaidīti Etnodienu noslēguma koncertā. «Jauniešu Etnodienas» ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums.

Foto: publicitātes

Imanta Ziedoņa muzeja rīkots nakts pārgājiens «Varenā tumsa»

Kas reizēm šķitis tāls – ir tuvs; kas neaizsniedzams - tas tevī iekšā! Ziedoņa muzejs piedāvā nakts taku «Varenā tumsa», kurā aicinām apmeklētājus doties, lai pazustu, meklētu un atkal atrastu – sevi, citus un sevi starp citiem. Un tas viss - tumsā! Programmas ietvaros: neparasta un pārsteigumiem pilna pastaiga Ziedoņa muzejā Murjāņos nakts laikā, izaicinoši radoši uzdevumi gan individuāli, gan visiem kopā
Maksimālais dalībnieku skaits 20 (programma var notikt, ja grupā ir vismaz 10 cilvēki). Programmas ilgums 3-4 stundas.
Ieejas maksa 15 eiro. Vēlama iepriekšēja reģistrācija - https://www.registration.lv/ziedonamuzejs

Vitamīnu dienas tirgus Salaspils botāniskajā dārzā

16.septembrī Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī notiks tradicionālais stādu un amatnieku tirgus - «Vitamīnu diena». Rudens veltes, plašs ogulāju sortiments, pūtēju orķestris no Igaunijas, sieviešu koris no Dānijas un koši ziedoša viršu taka visdažādākajās violeto toņu nokrāsās. Kā vēsta nosaukums, «Vitamīnu dienas» tirgū varēs iegādāties veselīgas dārza veltes un parūpēties, lai savu dārzu papildinātu ar lietderīgiem augiem, kas nesīs augļus nākamajā gadā. Latvijas mājražotāju piedāvājumā varēs atrast veselīgus našķus visai ģimenei.

Foto: depositphotos.com

KONCERTI

Mūzikas un mākslas festivāls «Daugavpils ReStArt 2017»

Mūzikas un mākslas festivāls Daugavpils ReStArt 2017 notiks no 2017.gada 15.septembra līdz 15.oktobrim. Festivāla pasākumu skaits ir pāri 20 – tas ietver sevī visdažādākos mākslas žanrus un formas: instrumentālās, simfoniskās, kora un vokālās mūzikas koncertus; roka un džeza mūzikas vakarus; kino un teātra izrādes; mākslas un foto izstādes; deju; performances. Festivāla notiks Daugavpils pilsētas visdažādākajās vietās – Vienības namā, Kultūras pilī, Daugavpils teātrī, Daugavpils cietoksnī, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Latgales Centrālajā bibliotēkā, kinoteātrī Renesanse, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā, Daugavpils dizaina un mākslas skolā Saules skola, Daugavpils pilsētas domē, viesnīcā Park Hotel Latgola, mūzikas klubā Artilērijas pagrabi, Daugavpils baznīcās.

Foto: publicitātes

«Opus pro» dibinātājs Harijs Zariņš ar koncertiem svinēs 60. jubileju

Šovasar Latvijas roka ģitārists, komponists un daudzu hitu autors Harijs Zariņš nosvinēja 60. dzimšanas dienu. Atzīmējot šo faktu, mūziķis kopā ar draugiem rudenī dosies vērienīgā koncertturnejā «Tu un es». Koncertos, protams, skanēs tās dziesmas, kurām Harijs lielākoties ir mūzikas un vārdu autors: «Tu un es», «Rozā lietus», «Pēdējā pietura», «Šonakt» u.c., bet būs arī dziesmu pirmatskaņojumi, kas radīti speciāli šai koncerttūrei. «Mūsu iepriekšējā koncertturneja «Mīlas rokbalādes» pārliecināja par to, ka cilvēkiem patīk rokbalādes, ko izpilda dažādi dziedātāji. 15. septembrī plkst. 19:00 Nīgrandes pagasta Kalnu Kultūras namā, 16. septembrī plkst.19.00 – Latgales vēstniecībā «GORS».

«Melnā piektdiena» atvērs jaunu sezonu ar «Wintersun» koncertu

Piektdien, 15. septembrī, klubā «Melnā piektdiena» (Rīgā, Brīvības gatvē 193c) uzstāsies somu kolektīvs «Wintersun». Rīgas faniem būs iespēja baudīt jauno albumu «The Forest Seasons» dzīvajā izpildījumā. Kopā ar viņiem uz kluba skatuves kāps melodiskie death metālisti «Black Therapy» un somu samuraji «Whispered». «Wintersun» ir somu melodiskā death metal grupa. Grupas stilā meistarīgi sakausēti melodiskā death metal, power metal un folka elementi. Kā stilistiski līdzīgas grupas var minēt Norther, Ensiferum, Children of Bodom.

Foto: publicitātes

Trešo reizi norisināsies festivāls «Čello Cēsis»

No 15. septembra līdz 17. septembrim Cēsīs trešo reizi norisināsies starptautiskais festivāls «Čello Cēsis», informē Vidzemes koncertzāles «Cēsis» pārstāve Egija Saļņikova. Festivāls «Čello Cēsis» sāksies 15. septembra vakarā ar koncertu «BACHianas čellam un saksofonu kvartetam», kurā uzstāsies jaunā latviešu čelliste Margarita Balanas, muzicējot kopā ar saksofonu kvartetu «Signum» no Vācijas. Sestdien, 16. septembrī, plkst.12 interesenti aicināti uz «Vēlajām brokastīm ar čella garšu» - sarunu un brokastīm koncertzāles «Cēsis» restorānā mūziķu sabiedrībā, nepiespiestā un neformālā atmosfērā. Vakara izskaņā, plkst. 21, koncertzāles Kino zālē būs iespēja noskatīties Annas Šiltcas dokumentālo filmu «Čella stāsti» (2013, Luksemburga).

Foto: publicitātes

Liepājas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta statusā debitēs Gintars Rinkevičs

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) 137. sezonas atklāšanas koncertā, kas 16. septembrī notiks Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars», LSO galvenā diriģenta statusā debitēs lietuviešu diriģents Gintars Rinkevičs. Koncertā skanēs viens no pasaules mūzikas šedevriem - vācu komponista Karla Orfa scēniskā kantāte «Carmina Burana», kas tulkojumā no latīņu valodas nozīmē «Bavārijas dziesmas». Koncertā piedalīsies arī solisti - soprāns Ērika Elofa, tenors Andris Lapiņš un baritons Šarls Raiss. Tāpat uzstāsies Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un Liepājas Mūzikas vidusskolas zēnu koris.

Foto: publicitātes

IZRĀDES

Pirmizrādi piedzīvo Ingas Tropas kara drāma virtuvē «Dvēseļu utenis»

17. septembrī plkst. 19 Dirty Deal Teatro (DDT) pirmizrādi piedzīvos Ingas Tropas kara drāma virtuvē Dvēseļu utenis. Izrāde vēstīs par sešiem Latvijā dzīvojošiem studentiem, kuru likteņus izšķir nevis valsts ģeopolitiskā atrašanās vieta starp rietumiem un austrumiem, bet gan šīs paaudzes atrašanās laikā starp sabiedrībā neatrisinātiem pagātnes konfliktiem un neziņu par nākotni. Galvenie varoņi savus priekšstatus viens par otru veido nevis reālajā sadzīvē, iepazīstot cits citu, bet no savu tēvu, vectēvu un pat vecvectēvu nostāstiem un populistiskiem ierakstiem sociālajos tīklos, kā rezultātā mierīga līdzāspastāvēšana kļūst tikpat kā neiespējama. Izrādes radošā komanda: režisore Inga Tropa, dramaturģe Justīne Kļava; spēlē - Klāvs Mellis, Āris Matesovičs, Reinis Boters, Anastasija Rekuta-Džordževiča, Igors Šelegovskis, Ance Strazda; projekta menedžere Ance Strazda; mūzikas autors Jēkabs Nīmanis; scenogrāfe, māksliniece Pamela Butāne. Nākamās izrādes - 30. septembrī, 9. un 24. oktobrī plkst. 19.

Starptautiskais amatierteātru festivāls «Baltijas rampa»

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu