Meksikāņu mākslinieks Ņujorkā uzceļ mūri nojaukšanai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Splash

Ņujorkas Vašingtona skvēra parkā ceturtdien tika uzcelts mūris, kuru kāds meksikāņu mākslinieks bija izveidojis no 1600 ar rokām darinātiem meksikāņu ķieģeļiem, bet šis mūris jau pēc dažām stundām tika nojaukts.

46 gadus vecais mākslinieks Bosko Sodi sacīja, ka viņš nolēmis uzcelt mūri nojaukšanai, kad janvārī ASV prezidenta amatā stājās Donalds Tramps.

Ņemot vērā Trampa solījumu uzcelt mūri imigrācijas ierobežošanai gar Meksikas robežu, Sodi ar savu mākslas darbu vēlējās demonstrēt, «kā, cilvēkiem sanākot kopā, viņi spēj sagraut jebkuru mūri – vai tas būtu garīgs, politisks, psiholoģisks vai fizisks».

Ņujorkā dzīvojošais Sodi paskaidroja, ka šī ideja viņam ienākusi prātā, kad viņš Oahakas štatā Meksikā izgatavoja ķieģeļus kopā ar vietējiem amatniekiem, kuri pastāstīja viņam par savu pieredzi nelegālā imigrācijā uz ASV.

Mūri, kurš bija apmēram divus metrus augsts un astoņus metrus garš, nojauca garāmgājēji. Viņiem šādi bija iespējams paņemt uz mājām sarkanu ķieģeli ar mākslinieka parakstu.

Pirmo ķieģeli no mūra izņēma Ņujorkas mēra Bila de Blasio biroja pārstāvis.

Sodi piebilda, ka šis mūris bija simtprocentīgi «ražots Meksikā».

«Nevar būt nekā meksikāniskāka par šo: Meksikas ūdens, Meksikas saule, Meksikas gaiss un uguns, Meksikas zeme,» teica mākslinieks.

«Katrs gabals ir radīts unikālā procesā; tie tiek veidoti lauku cepļos, un katrs ceplis apdedzina dažādi, tāpēc ir atšķirības tekstūrās un krāsās.»

Vašingtona skvēra parkā, kas atrodas Manhetenas rajonā, ir notikušas daudzas demonstrācijas pret Trampu.

www.boscosodi.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu