Cirks aizbraucis. Atskats uz festivālu «Re Rīga!»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzveidīgs cirks teātrī, koncertzālē un pilsētvidē, ovācijas un prieks, aizraujošas sarunas pēc izrādēm, uzmanība Baltijas māksliniekiem, vērtīgas meistarklases — aizvadīts piektais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!».

No 23. līdz 25. augustam ar ieskaņas izrādēm jau 19. un 20. augustā Rīgas svētkos un Piena svētkos Rīgā pavadīts piektais laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls «Re Rīga!», kad pāris dienu laikā skatītājiem bija iespēja redzēt daudzveidīgu cirku, no vizuālas maģijas pilnas izrādes līdz akrobātiski izstāstītam stāstam, ASV, Somijas, Dānijas, Francijas, Zviedrijas un Igaunijas mākslinieku izpildījumā.

Festivāls tiks atklāts ar divām work in progress izrādēm LKA Teātra mājā «Zirgu pasts». Izrāde «Citroni un medus» ir festivāla pirmā producētā izrāde, kas tapusi ar horeogrāfes Agneses Vanagas (Latvija) un cirka mākslinieku Grētes Grosas (Igaunija), Juhas Matti Eskelinena (Somija) piedalīšanos – projekts tiek realizēts VKKF mērķprogrammas «Kultūras skolas soma» ietvaros sadarbībā ar VSIA «Rīgas cirks». «Citrons un medus» tiks izrādīta Latvijas skolās.

Festivāla galvenās dienas iesākās īpaši cirka izrādēm iekārtotajā koncertzālē «Palladium» ar somu trupas WHS maģijas un iluzionisma caurvīto izrādi «Ardievas». Tai sekoja neganta mānīšanās un gaisa akrobātika dāņu un franču mākslinieku izpildījumā izrādē «100% cirks». Šī izrāde izpelnījās atbilstoši mērķauditorijai vislielāko bērnu atzinību, īpaši mākslinieka karāšanās bizē. Trika laikā no zāles bija dzirdami saucieni «Nē, tā nevar būt!» un «Tūlīt notrūks!». Festivāls noslēdzās ar stāvovācijām pēc amerikāņu trupas «Ricochet» izrādes «Dūmi un spoguļi».

Šā gada jaunums - katrai no izrādēm, kas notika koncertzālē «Palladium», sekoja sarunas ar izrādes māksliniekiem, kuru laikā skatītāji uzdeva daudz jautājumu gan par pašiem māksliniekiem, gan izrādi. Visas sarunas bija iespējams vērot tiešraidē, un tās atkārtoti var skatīties «Re Rīga!» facebook. Mākslinieki novadīja arī kopumā 35 h meistarklases jomu profesionāļiem, daloties savām zināšanās un pieredzē.

Katru vakaru pilsētvidē Vecrīgā lieli un mazi skatītāji ar prieku un smiekliem vēroja Somijas dueta «Kate & Pasi» oriģinālo un humora pilno ielas izrādi visai ģimenei «Attiecības».

Festivāla mākslinieciskais direktors Mārtiņš Ķibers: «Skatītājiem šogad festivālā piedāvājām ļoti daudzveidīgu cirku, un to viņi arī novērtēja. Man ir patiess prieks, ka viesmākslinieki pēc izrādēm slavēja festivāla publiku — šeit bijis īpaši labs kontakts ar skatītājiem, un Rīga ir vieta, kur viņi vēlas atgriezties atkal.»

Festivālu atbalsta Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Festivāla Re Rīga! lapa FB

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu