Bokseris Mairis Briedis boksa dēļ iemācījies peldēt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Izdevumam «Privātā Dzīve» Mairis Briedis atzīstas, ka pirms diviem gadiem nav pratis īsti pat peldēt, bet nu, gatavojoties cīņai ar Maiku Peresu, kura norisināsies 30.septembrī, sportists peld pat trīs reizes dienā.

Mairis Briedis izdevumam stāsta, viens ir, kad iekāp ūdenī un mazliet paplunčājies, bet pavisam kas cits, kad peldi intensīvi un pareizi.

Bokseris neslēpj, ka pirms diviem gadiem nav mācējis īsti peldēt, tāpēc izvēlējies nepeldēt, tomēr trenera ietekmē peldēšana pēdējos gados ir kļuvusi par Maira treniņu regulāru aktivitāti.

Teorētiski Mairis zina, kā visam jānotiek peldēšanas laikā, bet praktiski ne vienmēr izdodas pareizi peldēt, kā nekā Mairis ir drošs - bokseri nav radīti peldēšanai.

Profesionāli peldētāji prot gulēt uz ūdens, turpretī Mairis grimst, tāpēc treniņos izmanto dažādus palīglīdzekļus, kas ļauj labāk strādāt ar ķermeņa augšdaļu.

Šovasar Mairis pirmo reizi izmēģināja arī peldēšanu ārpus slēgtām telpām, brīvā dabā - hidrotērpā.

Tā kā Briedis nevēlējās iegādāties pats savu tērpu, tad to īrēja, bet tērps bijis mazliet par mazu, un tas radījis papildu slodzi rokām, jo pie ikviena vēziena nācās pastiept hidrotērpa gumiju.

Atpūšoties kopā ar ģimeni, sportists nemēdz kārtīgi nopeldēties, bet vienkārši plunčājas ūdenī.

Runājot par ūdens negadījumiem, Mairis neslēpj, ka divas reizes dzīvē ir slīcis, vienu reizi bērnībā un to izglābis tētis, otro reizi glābjot draugu, bet beigu beigās tam izdevies nogādāt draugu krastā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu