Greifāne par dzīvi pēc brāļa nāves: Jāmēģina saņemties un atrast labās lietas, kas dzīvē palikušas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Pašmāju dziedātāja un topošā režisore Liene Greifāne, kura jau drīzumā atgriezīsies Maskavā, lai turpinātu mācības Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūtā, vasarā atpūšas Latvijā un pirmo reizi atklāti runā par brāļa zaudējumu šā gada sākumā.

Liene, kura mācības uztver ļoti nopietni, atklāj, ka sasparojusies tieši pēc tam, kad janvārī mūžībā aizgāja viņas brālis Edgars.

«Es biju apņēmības pilna apgūt visu, kas nepieciešams, un man izdevās lieliski pabeigt mācību gadu. Bet vieglāk ap sirdi nav kļuvis. Jāpaiet daudziem gadiem, lai tiktu pāri zaudējuma sāpēm. Mēs ar brāli bijām ļoti tuvi, viņš man bija kā dēls. Bet, neraugoties uz to visu, jāmēģina saņemties un atrast labās lietas, kas dzīvē palikušas,» izdevumam «Kas Jauns» vaļsirdīgi atzīst Liene.

Topošā kinorežisore stāsta, ka viņa vienīgā no sava kursa pabeigusi pirmo no pieciem mācību gadiem ar izcilām sekmēm. Kamēr vēl ir iespējams, dziedāja bauda atpūtu Latvijā un cenšas nedomāt par ģimenes traģēdiju, un gatavojas atgriezties Maskavā kopā ar vīru Igoru un dēlu Kristoferu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu