Hakeri no HBO pieprasa miljonus dolāru par nozagtas informācijas nepubliskošanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Hakeri pirmdien tiešsaistē publiskojuši no ASV telekanāla HBO nozagtu informāciju, kā arī pieprasīja vairākus miljonus dolāru lielu izpirkšanas maksu, lai novērstu turpmāku informācijas noplūdināšanu.

Hakeri, kas sevi nosaukuši par «Mr. Smith» (Smita kungs), noplūdinājuši informāciju par seriāla «Game of Thrones» («Troņu spēle») piecām sērijām, kā arī HBO filmu programmu viceprezidentes Leslijas Koenas e-pasta saraksti mēneša garumā. Hakeri publiskojuši arī HBO iekšējos dokumentus, tostarp tiesvedību pret kanālu, kā arī darba piedāvājumu vēstules augstākajiem vadītājiem.

HBO, kas iepriekš ir atzinis, ka tam nozagta ar autortiesībām aizsargājama informācija, pavēstīja, ka turpina izmeklēšanu par notikušo un sadarbojas ar policiju un kiberdrošības ekspertiem.

Šī ir jau otrā reize, kad šie hakeri publiskojuši informāciju par HBO. Hakeri apgalvo, ka viņu rīcībā ir arī cita informācija, tostarp scenāriji, informācija par HBO seriāliem un filmām, kā arī telekanālu kompromitējoša informācija.

Lai novērstu turpmāku informācijas noplūdinājuši, hakeri pieprasījuši vismaz sešus miljonus ASV dolāru (5,1 miljons eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu